Україна святкує Різдво Христове
Категорія
Культура
Дата публікації

Україна святкує Різдво Христове

Україна святкує Різдво Христове
Джерело:  online.ua

В Україні 7 січня християни східного обряду — православні, греко-католики і старообрядці – відзначають свято Різдва Христового.
Згідно з Євангелієм, Діва Марія разом із Йосипом прийшли в маленьке місто Вифлеєм і, оскільки місця їм не знайшлося, вирішили заночувати у печері, куди пастухи зазвичай заганяли в негоду худобу.
Там і народився Ісус Христос. Після народження немовля поклали в годівницю для худоби (ясла).
Тоді пастухам, які вночі стерегли стадо, з'явився ангел з звісткою про Спасителя, і вони першими вклонилися маленькому Ісусові. Також на поклоніння прийшли волхви (східні мудреці), яких у Віфлеємську печеру призвела чудесна зірка.


Читайте також: Різдво в АТО: мережу вразило яскраве фото з бійцями

Вони принесли Христу дарунки - золото, ладан і смирну.


Головний зміст свята полягає в тому, що прославляється втілення Бога в людині, поєднавши в собі природу Бога і людини, Ісус поклав початок порятунку людства — позбавлення її від гріхів.


Також прославляється любов Бога до людей заради них Він втілився в беззахисної дитини.


Свято Різдва Христового — одне з найголовніших свят року для християн, і воно відзначається аж до наступного свята Хрещення.


Цей період з 7 по 18 січня називають Святками, тобто Святими днями.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в мережі було опубліковано відео різдвяного привітання президента України Петра Порошенка, який закликав молитися за наших воїнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?