Порошенко підказали, як йому перемогти українських олігархів
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підказали, як йому перемогти українських олігархів

Порошенко підказали, як йому перемогти українських олігархів
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко

 може побороти українських олігархів через посилення можливостей малого і середнього бізнесу.


Таку думку у своїй статті для ONLINE.UA висловив політичний експерт Євген Магда.


"Мабуть, єдино можливий варіант — посилення можливостей малого та середнього бізнесу, який останнім часом все частіше стає донором фінансових ресурсів", — вважає він.


Експерт попередив, що "деолігархізації через скасування результатів приватизації і конфіскацію активів істотно підірве інвестиційну привабливість України".


Читайте також: Українці показали Пінчуку, якою буде відповідь на здачу Криму: з'явилася яскрава заява

Крім того, "такий сценарій виглядає неприйнятним, оскільки в умовах гібридної агресії Росії зіграє проти нашої країни".
"Цей шлях буде непросто пройти, оскільки вплив на медіаринок і законодавчий орган українських олігархів досить переконливо, а в разі небезпеки вони зможуть консолідувати свої зусилля", - додав Магда.
У той же час він підкреслив, що "преференції національної буржуазії мають не тільки економічний, але й політичний підтекст: саме вона стала неврахованим Кремлем чинником, який багато в чому допоміг нашій країні вистояти в 2014 році, і їй належить спиратися на громадянське суспільство слабке і не завжди ефективне, але здатне до зростання і посилення впливу".
"Очевидно, одна з труднощів полягає в тому, що і глава держави підпадає під класичне визначення "олігарх". Його фінансова незалежність і високий матеріальний статус переживає кризу українському суспільстві сприймаються неоднозначно", - нагадав експерт.


Читайте також: Боротьба з олігархами: в Україні побачили спільне у війні проти Росії

За його словами, "саме у Порошенка є реальні можливості реалізувати ці плани, принаймні, ініціювати конкретні кроки і зрушити процес з мертвої точки".


"Для цього президенту необхідно не тільки чинити тиск на існуючих олігархів, але і не створювати умови для появи нових. Це завдання виглядає проблематичною для реалізації, але не безнадійною", - резюмував автор.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA – Це терміново: у Порошенка є один варіант перемогти Ахметова, Пінчука та інших олігархів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?