У Сороса відреагували на скандальну заяву українського олігарха
Категорія
Світ
Дата публікації

У Сороса відреагували на скандальну заяву українського олігарха

У Сороса відреагували на скандальну заяву українського олігарха

Фонд знаменитого мільярдера Джорджа Сороса "Відродження" не поділяє  поглядів олігарха Віктора Пінчука, який вважає, що Україна повинна піти на заморожування конфлікту на Донбасі і визнати Крим російським.


Про це йдеться в заяві керівництва фонду, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".


"Міжнародний Фонд "Відродження" з повагою ставиться до всіх публічних спроб знайти шляхи вирішення військового конфлікту, викликаного агресією Російської Федерації. Фонд підтримує громадські організації, незалежних експертів, волонтерів, вимушених переселенців, зусилля яких спрямовані на відновлення миру, стабільності і забезпечення фундаментальних прав людини в зоні конфлікту на Сході України", - йдеться в повідомленні.


Читайте також: Сорос дав дуже тривожний прогноз щодо Путіна та Трампа


"Разом з тим ми не підтримуємо позиції, викладеної Віктором Пінчуком в його статті Ukraine Must Make Painful Compromises for Peace With Russia, оприлюдненої в газеті Wall Street Journal від 29 грудня 2016 року", - також стверджується в тексті заяви.


Також в "Відродженні" заявили, що європейські цінності і норми необхідні для України, а реінтеграція Донбасу на умовах Росії, як і визнання Криму територією РФ не зроблять з України життєздатної держави.


Однак в заяві також йдеться, що робота з фондом Віктора Пінчука припинена не буде, і "Відродження" продовжить виконувати свої партнерські зобов'язання в спільних проектах.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Джордж Сорос заявляв, що Україна є найбільшим активом Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?