Український художник розповів, як йому пропонували посади у владі після Майдану: опубліковано відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Український художник розповів, як йому пропонували посади у владі після Майдану: опубліковано відео

Український художник розповів, як йому пропонували посади у владі після Майдану: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Активіст Автомайдану, художник Сергій Поярков розповів, як відмовився від високопоставлених посад в українській владі після Революції Гідності.


Про це він поділився в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Мені адже тоді, на Майдані, пропонували міністерський портфель. Точніше, перша пропозиція була: а давай ти очолиш ДАІ. Я сказав: так ви чого, з глузду з'їхали? Я, звичайно, розумію, що ментів жаліти на той момент АвтоМайдану - себе не поважати. Але, врешті-решт, вони біологічно - вид гомо сапієнс, як-то шкода... їх можна не любити, але не так же сильно. Не те, щоб я їх шкодую, але поставити мене командувати ментами - це якось скидається на садизм. Я розумію, їх можна звільнити. Але катувати їх мною - це просто жорстоке поводження з тваринами буде якесь", - розповів Поярков.


Читайте також: У мене свербить язик розмолоти Порошенко, але зупиняє одна річ - відомий художник


"Далі говорили: а як ти ставишся до Міністерства культури? Я кажу - ні!! Краще ДАІ! Тому що, насправді, що тоді зробила влада? Я-то розумів, що Майдану будуть давати дрібний хабар посадами, їх посадять на струмочок, а самі сядуть на потік - і будуть з нього черпати, черпати... а віддуватися за черпаючих на потоці будуть ті, хто сидять і дрібно крадуть на потічку", - продовжив він.


"Я б із задоволенням очолив і ДАІ, і Міністерство молоді і спорту, і Міністерство культури - з метою їх ліквідації. Ось якби сказали: Серьога, заради Батьківщини, три місяці, безкоштовно - ми ліквідуємо ДАІ, Міністерство культури, Міністерство молоді та спорту...", - підкреслив художник.


"Ніде в світі немає ДАІ - в тому стані, що у нас. І слава Богу, що його немає, - пояснив він своє обурення цими відомствами. - Нах*ена потрібно Міністерство молоді і спорту - я не розумію. В Америці чи в Іспанії немає Міністерства молоді та спорту, але там якось і молоді легше, і спорт є з кращими результатами. Міністерства культури, знову-таки, немає ні в Іспанії, ні в Америці. але культурі там набагато краще. Так, може бути будь то комітет з культурної спадщини. Але нам потрібен закон про меценатство замість Міністерства культури. Хлопці, та зробіть штрафи як в Америці, а ще краще - в залежності від вартості автомобіля. Сів п'яним за кермо - платиш, припустимо, 25% від вартості авто. це в перший раз. ти їдеш на Bugatti Veyron? Молодець! 250 тисяч доларів штрафу! їдеш на старому "Жигулі"? 50 доларів. Чверть вартості машини ти платиш, якщо тебе зловили п'яним за кермом".


Читайте також: Стало відомо, чи готові націоналісти повстати проти Порошенка


"10% від цієї суми отримують ДАІшники, які тобі виписали штраф. Тому що, погодьтеся, той, у кого Bugatti Veyron, і кому світить штраф в 250 тисяч доларів, спробує нав'язати тисяч 25 менту. І мент повинен боятися взяти. Остерігатися, що це може бути підстава - як в Америці. Там є відділ внутрішніх розслідувань, який провокує правоохоронців на хабар. Будь-яка така річ може виявитися провокацією. і якщо людина буде давати гроші, мент повинен скрутити йому руки, посадити в буцегарню - і тільки тоді з мікроавтобуса з-за рогу підійдуть люди, скажуть: так, вибачте, це відділ внутрішніх розслідувань, випускайте хлопчика", - зазначив Пояром.


"Але коп повинен розуміти, що в такій же ситуації сів хтось із його колег в Бостоні, хтось - в Чикаго. У нас - хтось в Сумах, хтось - у Вінниці. Тоді, коли за хабар мента відправлять на загальну хату топтати весь термін, ось тоді вони перестануть брати. Все, як в Штатах. Я от не розумію, нахрена винаходити велосипед?", - додав він.


"Скажімо, коли мені пропонували ті посади, про які я розповідав, я реально розумів, що я звик заробляти гроші. Я звик заробляти багато. А щоб заробляти багато грошей на посаді - треба красти. У мене є можливість цього не робити. Навіщо? Якщо у мене і так все добре? Тому, коли мені пропонували ці посади, я так рахував в стовпчик, чесно кажучи: я заробляю тим, що хочу робити, що мені подобається. А заробляти тим, що мені не подобається, я не буду. І це вже не суть - заробив би я більше або менше того, що маю зараз. Просто мені це не подобається", - резюмував художник.



Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA, Є кошмар гірше Януковича - Сергій Поярков про критику Порошенко і Савченко-президента України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?