Обама зізнався, що недооцінив вплив атак Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама зізнався, що недооцінив вплив атак Путіна

Обама зізнався, що недооцінив вплив атак Путіна
Джерело:  Associated Press

Президент США Барак Обама зізнався, що недооцінював масштаби впливу кібератак, дезінформації та хакерських зламів, санкціонованих президентом РФ Володимиром Путіним, на американську демократію і президентські вибори в США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю глави Білого дому телеканалу АВС.
"Я думаю, що я недооцінив ступінь, в якій в цьому новому інформаційному столітті можливе для дезінформації, для кибервзломов, впливати на наші відкриті товариства, наші відкриті системи, втручатися в наші демократичні практики", - підкреслив він.
Обама також додав, що не вважає, що він недооцінював самого Путіна.


Читайте також: Не вірте у Трампа-клоуна: в Росії пояснили, чому Кремлю рано радіти

Крім того, президент США повідомив, що американська розвідка оприлюднила тільки скорочену версію доповіді про російських кібератаки.


За його словами, це зроблено, "щоб переконатися, що ми розуміємо, що Путін робить протягом досить довгого часу в Європі, спочатку в колишніх країнах-сателітах, де багато російськомовних, але все більше і більше у західних демократіях".


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  майбутній глава апарату Білого дому Райнс Прибус заявив, що новообраний президент США Дональд Трамп визнав участь Росії у кібератаках на США і готує дії у відповідь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?