Різка критика на адресу Трампа: опублікований повний текст виступу знаменитої актриси
Категорія
Світ
Дата публікації

Різка критика на адресу Трампа: опублікований повний текст виступу знаменитої актриси

Різка критика на адресу Трампа: опублікований повний текст виступу знаменитої актриси
Джерело:  online.ua

Опублікований повний текст  промови знаменитої американської актриси Меріл Стріп з жорсткою критикою обраного президента США Дональда Трампа, яку вона проголосила під час 74-ї церемонії нагородження премією «Золотий глобус».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Медуза».


ONLINE.UA публікує повний текст виступу Меріл Стріп.


"Сідайте будь ласка. Спасибі, я вас всіх люблю. Ви повинні мене вибачити, я втратила голос, гукаючи і плачучи всі вихідні. А до цього я ніби втратила розум, тому буду читати з папірця.


Спасибі, Голлівудська асоціація іноземної преси. Продовжу слова Х'ю Лорі: ви і всі ми в цьому залі належимо до самої обридженої частини американського суспільства. Тільки задумайтеся: Голлівуд, іноземці та преса.


Читайте також:  Голлівудський актор познущався над Трампом і не забув про Путіна: опубліковано аудіо


Але хто ми такі і що таке Голлівуд? Це просто купка людей з усіх країв світу. Я народилася і навчалася в Нью-Джерсі. Віола (Девіс - Ред.) народилася в хатині хлібороба в Південній Кароліні, зросла в Централ-Фоллс в Род-Айленді; Сара Полсон народилася у Флориді, в Брукліні її виховувала мати-одиначка. Сара Джессіка Паркер - одна з сімох або вісьмох дітей в сім'ї з Огайо. Емі Адамс народилася в Італії, в Віченці. Наталі Портман народилася в Єрусалимі.


Де наші свідоцтва про народження? А ось прекрасна Рут Негг, вона народилася в Аддіс-Абебі, Ефіопія, але виросла в Лондоні ... Ні, в Ірландії, здається, і вона номінована за роль дівчинки з невеликого містечка в Вірджинії.

Райан Гослінг - канадець, як майже всі самі милі люди на світі, а Дев Пател народився в Кенії, виріс в Лондоні, а тут опинився через роль індійця з Тасманії.


Голлівуд наповнений чужаками і іноземцями. І якщо ми всіх їх викинемо з країни, залишиться тільки дивитися американський футбол і змішані бойові мистецтва, які зовсім не мистецтво.


Мені дали три секунди на промову, так ось: єдина робота актора - це вживатися в образи людей, несхожих на нас, і дати нам відчути, як це.


В цьому році було безліч саме таких ролей, захоплюючих і таких, що викликають співчуття. Але був один виступ, який вразив мене і проник в саме серце. Не тому, що він був хорошим, - нічого хорошого там не було. Але він був ефективним і зробив свою справу.


Глядачі сміялися і зубоскалили. Це був той момент, коли людина, що претендує на найповажніший пост в нашій країні, дражнив журналіста з інвалідністю - тобто того, кого він перевершував за посадою, силою і можливістю відповісти. Це розбило мені серце, і я до сих пір не можу викинути те, що трапилося, з голови, тому що сталося це не в кіно. А в житті.


Читайте також:  Стали відомі володарі "Золотого глобуса"


Інстинктивне бажання принизити, коли його транслює хтось могутній, проникає в життя кожної людини - виходить, що і іншим людям теж можна так себе вести. Неповага породжує неповагу, насильство призводить до нового насильства. Коли хтось могутній опускається до цькування, програємо ми всі. Гаразд, рухаємося далі.


Ці роздуми приводять мене до преси.


Безкомпромісна преса повинна закликати владу до відповіді і викликати її на килим за кожне безчинство. Саме тому батьки-засновники і заклали свободу преси в основу конституції. Я всього лише прошу відому своєю могутністю Голлівудську асоціацію іноземної преси і кожного з нас в нашому суспільстві приєднатися до мене і підтримати Комітет із захисту журналістів. Нам необхідно, щоб він продовжував роботу, а комітетові потрібні ми, щоб захистити правду.


І ще одне. Одного разу я стояла на знімальному майданчику і чомусь обурювалася - знаєте, нам потрібно було попрацювати в обід або затриматися довше, щось таке. Томмі Лі Джонс сказав мені тоді: «Це такий привілей - просто бути актором, чи не так, Меріл?» Так, це так, і ми повинні нагадувати один одному про ці привілеї - і про те, що ми відповідальні за співпереживання. Ми всі повинні пишатися тією роботою, яку зараз вшановує Голлівуд.


Як одного разу сказала моя подруга, дорога спочивша принцеса Лея (Керрі Фішер - Ред.): «Візьми своє розбите серце і перетвори його в мистецтво».


Як повідомляв ONLINE.UA,  Трамп грубо відповів на критику оскароносної голлівудської актриси Меріл Стріп.  "Меріл Стріп, одна з найбільш переоцінених актрис в Голлівуді, не знає мене, але напала на мене минулої ночі на Золотому глобусі. Вона підлабузник Хілларі (Клінтон - ред.), яка багато втратила", - заявив Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?