Знаменитий режисер вибухнув скандальними заявами про Крим і Путіна: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Знаменитий режисер вибухнув скандальними заявами про Крим і Путіна: з'явилося відео

Знаменитий режисер вибухнув скандальними заявами про Крим і Путіна: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Знаменитий російський кінорежисер Андрій Кончаловський заявив про те, що окупація Росією Криму була правильним ходом, а також про те, що Україна без Росії «не виживе».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Кончаловського « Белсат ».


За його словами, Росія як держава в даний час консолідувалася.


«Просто сказати, що держава - це Володимир Путін. Безсумнівно, це і Путін. Але зараз ще мало держави в державі. Треба ще дужче, на мій погляд. Проте, країна перестала кульгати десь, її можна сприймати як серйозну політичну силу в світі. Її перестали ігнорувати», - вважає Кончаловський.


«Росія показала свою силу - зайшла в Крим, на Донбас. Як ви вважаєте, що сталося?», - запитала Кончаловського журналістка.


Читайте також:  У мережі показали європейські маєтки відомих путинців і кримнашистів: опубліковані фото


«Донбас тут ні до чого», - відповів режисер.


«Донбас - не частина Росії. Донбас - частина російської культури. А Крим - це територіально частина Росії... Я там був. Я знімав кіно», - заявив російський режисер.


«Я дуже люблю Крим. Я там провів більшу частину дитинства. Я думаю, що це був єдиний правильний сьогодні хід», - додав Кончаловський.


За його словами, він «навіть бачив документи про те, що американці там повинні були ставити свою базу».


«Звичайно, Росія цього допустити не могла, на мій погляд. Тому обставини сьогодні дуже трагічні», - продовжив Кончаловський.


«Я робив про це фільм «Битва за Україну». Україна опинилася між двома такими психологіями - східної, яку представляє Росія, і західної. Вона завжди була між. Тому в даний момент Україна переживає трагічний момент своєї історії», - вважає російський режисер.


Читайте також:  Знаменитий російський режисер виявився "кримнашистом" і затятим прихильником Путіна


При цьому, на його думку, примирення теоретично можливе.


«Ви ж розумієте: це смертельна бійка, але люди живуть в одній квартирі. Ніхто не може нав'язати людям думку. Воно повинно само дозріти», - заявив Кончаловський.


«Я думаю, що буде прозріння українського народу: що ілюзія, що Україна може стати європейською країною, - це така ж ілюзія, що Росія може стати європейською країною», - вважає Кончаловський.


«Я думаю, що зараз в Росії немає потреби мобілізуватися. Мобілізуватися - тобто «Батьківщина в небезпеці». А Батьківщина поки, слава богу, не в небезпеці. Я думаю, ми не збираємося воювати», - додав режисер.


«Я думаю, це ілюзія велика - що НАТО нападе або ми на НАТО», - продовжив Кончаловський.


«Ми змушені в Сирії захищати державний лад, тому що якщо його не захищати, то буде те ж, що в Іраку та Лівії. А це сама фертильний грунт для тероризму», - сказав режисер.


«Росія будує цю свою імперськість. Останні кілька років особливо помітно. І Сирія - одна з цеглин бастіону російської імперськості», - вважає Кончаловський.


«Як тільки пішли в Сибір - стали імперією. У нас залишилася ця ментальність, але, здається, зараз головне завдання Росії - не втратити територіальну цілісність, а не завойовувати», - продовжує режисер.


«Те, що Росія взяла Україну, точніше Крим... Україна завжди була і буде з Росією. Це ілюзія. Україна ніколи не зможе жити без Росії. Вона не витримає. Я більше скажу: Росія без України витримає, а Україна без Росії - не виживе. Ми - один народ. Інша справа, що можуть бути скандали між ними, але я в це не вірю», - продовжив Кончаловський.


На репліку журналістки про те, що українці б не погодилися з такою думкою, Кончаловський відповів: «Це залежить, які українці».


«Поговоріть з українцями, які працюють в Росії. Їх майже п'ять мільйонів або навіть вісім вже. Я ж бачу цих людей, у нас навіть двоє працюють», - додав російський режисер.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Кончаловський заявив про те, що країни Заходу відійшли від традиційних європейських цінностей і знаходяться на межі катастрофи, тому Росія і шукає союзників на Сході.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?