Патріарх Філарет зробив різку заяву про те, за що молиться Московський патріархат: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Патріарх Філарет зробив різку заяву про те, за що молиться Московський патріархат: опубліковано відео

Патріарх Філарет зробив різку заяву про те, за що молиться Московський патріархат: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Патріарх Київський і всієї Руси-України, Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив про те, що Московський патріархат підтримує агресію РФ проти України і молиться за мир в підпорядкуванні Росії.


Про це повідомляє ONLINE.UAсо посиланням на інтерв'ю Патріарха Філарета « 5 каналу ».


«Якщо згадувати про минулий 2016 рік, то характерні особливості цього року - це було зростання Київського патріархату за рахунок виходу віруючих з Української православної церкви Московського патріархату», - сказав Філарет.


Читайте також:  Патріарх Філарет розповів, які частини України Путін хотів взяти після Криму і Донбасу


«Чому віруючі виходили з Московського патріархату? Тому що на прикладі цієї війни, тобто завдяки цій війні, стало ясно, хто є хто - кого підтримує Київський патріархат, а кого підтримує Московський патріархат. Київський патріархат, як всім відомо, і на Майдані підтримував український народ, українську державу, так і під час випробувань теж підтримував українську армію, підтримував біженців і підтримує, допомагає тим, хто постраждали», - продовжив Філарет.


«А Московський патріархат говорить неправду. У чому полягає неправда? Неправда полягає в тому, що на Сході йде війна, агресивна війна з боку Росії, а Московський патріархат каже, що не агресія Росії приносить шкоду українському народу, а йде громадянська війна, тобто, українці воюють з українцями, громадянська війна», - сказав Патріарх.


«Дійсно, сепаратисти - це українські громадяни, і вони воюють проти українців. Але якби не втручалася в ці внутрішні справи Росія, якби Росія не посилала свої війська, а їх там близько 50 тисяч, якби ця сучасна зброя - "Гради", "Смерчі", "Урагани", танки та інше не були присутні на Донбасі, я думаю, що ця війна вже б давно закінчилася», - вважає Філарет.


При цьому, за його словами, керівництво Московського патріархату цього нібито не бачить.


«І тому ви ніколи не чули від них звинувачення, засудження Москви за агресію. Вони кажуть, що йде громадянська війна, вони моляться за мир. Так, добре, що моляться за мир. Ми теж за мир, ми проти війни. Але за який мир вони моляться? І за який мир молимося ми? Вони моляться за мир у підпорядкуванні Росії, тому що якби Україна підкорилася Росії, то настав би мир, але разом з цим миром наступила б неволя, в якій ми були більш 300 років», - продовжив Філарет.


«Так чи потрібен нам такий мир? Нам такий мир не потрібен. І тому ми і співаємо: "Душу й тіло ми положим за нашу свободу!" Ми хочемо миру справедливого, тобто, миру в незалежній державі. Ось якби Росія хотіла жити мирно з українською державою, ми такий мир підтримуємо. Якщо вона хоче підкорити українську державу і встановити мир - ми такого миру не хочемо», - додав Філарет.



Інтерв'ю патріарха Філарета ONLINE.UA читайте тут: Патріарх Філарет: УПЦ МП не має права називатися українською Церквою

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?