Росіяни провокують бойових пілотів США: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни провокують бойових пілотів США: з'явилися подробиці

Росіяни провокують бойових пілотів США: з'явилися подробиці
Джерело:  Reuters

Російські військові літаки зробили небезпечні зближення з американськими ВПС в небі над Сирією.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.
Пілоти американських ВПС заявляють, що не дивлячись на підписаний в жовтні 2015 року меморандум про безпеку польотів над Сирією між Росією і США, літаки російських військово-космічних сил продовжують провокації.
"Рідко вони (пілоти російських ВКС - ред.) відповідають усно, якщо взагалі відповідають. Рідко вони зміщуються. Ми уникаємо. Ми не знаємо, що вони бачать, а що не бачать, але не хочемо, щоб вони в нас врізалися", - розповів генерал-майор Чарльз Коркоран.

Читайте також: У Росії стався новий інцидент з бойовим літаком НАТО

За словами американських льотчиків, російські пілоти або не знають правил безпеки при польотах, або не можуть або не хочуть їх дотримуватися. Як розповів полковник ВПС США Пол Берч, одного разу російський літак опинився на відстані "декількох сотень футів" від американського винищувача і "не знав про це".
Командувачі американських ВПС побоюються, що подібні інциденти можуть додати напруженості між Росією і США в урегулюванні конфлікту в Сирії.
"Коли розбивається літак, за статистикою, катастрофа швидше відбувається через будь-які механічні неполадки, а не через те, що судно хтось збив. Але при неясності обстановки і неузгодженості дій під час війни люди будуть схильні думати, що літак впав через ворожі дії", - розповів полковник ВПС США Деніел Меннінг.
Міністерство оборони РФ не відповіло на письмові запити видання про коментарі інциденту.
Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці жовтня 2016 року винищувач ВПС Росії зробив небезпечне зближення з військовим літаком ВПС США в східній Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?