Привозитиме вуха полонених заради планів Путіна? Жорсткий прогноз щодо Савченко
Категорія
Політика
Дата публікації

Привозитиме вуха полонених заради планів Путіна? Жорсткий прогноз щодо Савченко

Привозитиме вуха полонених заради планів Путіна? Жорсткий прогноз щодо Савченко
Джерело:  online.ua

Політтехнолог, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький вважає, що народний депутат Надія Савченко може використовувати списки полонених, які вона оприлюднила у вівторок, 10 січня, для втілення в життя планів президента РФ Володимира Путіна щодо Донбасу.
Про це Голобуцький написав в своєму блозі на ONLINE.UA.
"Уявіть наслідки: Савченко приходить до мами, дружини, брата бійця і заявляє: "Ось, ваш Саша в полоні, хворіє, кашляє сильно, температура, але його готові відпустити, і навіть цілим (ну, відносно - відрізати більше нічого не будуть), якщо Порошенко... Так що вже постарайтеся, натисніть на владу. Ми допоможемо ресурсом: транспорт, журналісти, камери". Хоча Надя може і кур'єром попрацювати - привозити для більшої наочності матерям і дітям полонених бійців відрізані пальці, вуха: "Ось, впізнаєте? Так що давайте, ворушіться". Або хтось готовий дати гарантії, що вона на таке ніколи не піде? Ось саме", - спрогнозував експерт.
Читайте також: Савченко не послухалася СБУ і пішла на скандальний крок
При цьому він підкреслив, що Росія вже намагається запхати окупований Донбас назад в Україну.
"ОРДЛО вже повільно почали "вливати" назад в Україну як "майже нормальний регіон - тільки зі своєю особливою думкою". 6 січня пройшла перша проплата Попаснянському водоканалу - 10,5 мільйона гривень з боргу окупованих територій Луганщини за спожиту воду. Це враховуючи, що загальний борг становив 277 мільйонів - водоканал Попасної забезпечує водою всього 80 тисяч українців на підконтрольній території, зате його воду п'ють 1,2 мільйона на окупованих територіях. 1 грудня підприємство вирішило плюнути на борги і на мишебратів і припинило подачу води. І ось буквально через місяць, як ні в чому не бувало, пішла перша проплата. Притому від українського платника: "у розрахунках були задіяні підприємства, зареєстровані на підконтрольній Україні території і діючі в рамках українського правового поля", - написав Голобуцький.
За його словами, бойовиків намагаються видати за нормальних людей, і Савченко цьому сприяє.
"Перевезли з того боку мішок кешу? Натиснули на Ахметова (чиї підприємства досі цілком легально працюють в Україні)? Знайшли інший варіант? Різниця невелика. ОРДЛО намагаються впровадити в українське політичне і економічне простір as is, як є - з окупантами і терористами, з російським озброєнням і офіційно вивезеною до Росії промисловістю. Паралельно виліплює з убивць і катів "нормальних громадян": вимагаючи від України видачі злочинців в обмін на декількох недозамучених наших бійців і можливість поховати ще кілька трупів захисників Вітчизни. і Савченко цьому відкрито сприяє", - зазначив політтехнолог.
У той же час він спрогнозував, що в разі повернення окупованого Донбасу до складу України на умовах Кремля, чому сприяє і Савченко, почнеться свавілля.
"Ось тільки якщо схема буде запущена - при сотнях кілометрів неконтрольованих кордонів почнеться свавілля. Ніхто і нікому не дасть гарантії, що його не схоплять по дорозі в магазин, в садок з дитиною, з роботи, не вивезуть до Росії і не включать в найближчий "список Савченко" як полоненого на обмін", - підкреслив Голобуцький.
Повний текст блога  читайте на ONLINE.UA: Путин спешит вернуть Донбасс, но у него есть опасное условие

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?