Бойовики ДНР відреагували на скандальний крок Савченко
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР відреагували на скандальний крок Савченко

Бойовики ДНР відреагували на скандальний крок Савченко
Джерело:  interfax.com.ua

Уповноважений з прав людини в так званій ДНР Дар'я Морозова, коментуючи оприлюднені нардепом Надією Савченко списки полонених, назвала неприйнятною пропозицію депутата про обмін і наполягає на формулі "527 бойовиків на 42 українці".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"Ми ведемо переговори з однозначної позиції про обмін всіх підтверджених осіб за прізвищами на всіх. Таким чином, ми домагаємося повернення нам 527 осіб, утримуваних Києвом, в обмін на 42 громадян України, що знаходяться в наших місцях позбавлення волі", - заявила Морозова.
Читайте також: Буде привозити вуха полонених заради планів Путіна? Жорсткий прогноз щодо Савченко
При цьому вона назвала неприйнятними пропозиції щодо обміну, озвучені раніше Савченко.
"Савченко ще раз озвучила такі, що раніше звучали з Києва пропозиції віддати нам всього половину від загального числа утримуваних Києвом осіб, тобто 256 осіб. Тобто мова йде навіть не про обмін за прізвищами, а просто про якесь рішення української влади повернути лише половину утримуваних осіб, що неприйнятно", - сказала представник бойовиків.
Вона повідомила, що питання обміну полонених, як і раніше, порушуватиметься на зустрічі гуманітарної підгрупи в Мінську.
"Серед утримуваних Києвом осіб - не тільки громадяни ДНР і ЛНР, а й громадяни Росії. Таким чином, ми наполягаємо на повному поверненні всіх осіб, незаконно затриманих українською владою, чиє місцезнаходження і особисті дані підтверджені", - сказала Морозова.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Савченко заявила, що на таємній зустрічі з ватажками так званих ДНР і ЛНР - Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким в Мінську отримала списки українських заручників, яких утримують бойовики, і пообіцяла їх опублікувати.
Цю заяву Савченко про плани оприлюднити списки полонених не підтримала СБУ, в якій пообіцяли провести з депутатом роз'яснювальну бесіду.
У соцмережах, в свою чергу, плани Савченко викликали бурхливу реакцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?