Ми ж з нею говорили: в СБУ прокоментували вчинок Савченко
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми ж з нею говорили: в СБУ прокоментували вчинок Савченко

Ми ж з нею говорили: в СБУ прокоментували вчинок Савченко
Джерело:  BBC

Представник спеціального центру СБУ зі звільнення заручників Юрій Тандит заявив, що оприлюднені нардепом Надією Савченко списки полонених некоректні, оскільки публікація таких матеріалів може зашкодити рідним українських заручників.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС Україна.
"Я просив Надію не робити цього. Коли ми з нею говорили, вона почула мене", - сказав Тандит.
"У списках є дані наших хлопців. Але попередній аналіз показує, що перелік некоректний", - додав представник СБУ.
За його словами, публікація списків не допоможе прискорити звільнення заручників.
"Зазвичай переговори проходили ефективно, коли ми не піарилися на цьому і не піднімали шуму. Рішення по обміну приймаються конкретними людьми в Росії, це не питання списків", - сказав Тандит.

Читайте також: Просто Медведчук попросив ввічливо: вчинок Савченко підірвав соцмережі
Він передбачає, що шахраї отримали персональні дані багатьох українських заручників і зможуть шантажувати родичів, наприклад, вимагаючи викуп.
"З досвіду знаю, що опублікування таких списків давало можливість для збагачення нечистим на руку людям", - сказав представник спецслужби.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Савченко заявила, що на таємній зустрічі з ватажками так званих ДНР і ЛНР - Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким в Мінську отримала списки українських заручників, яких утримують бойовики, і пообіцяла їх опублікувати.
Цю заяву Савченко про плани оприлюднити списки полонених не підтримала СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?