Не слухай Путіна: 17 європейських лідерів написали лист Трампу
Категорія
Політика
Дата публікації

Не слухай Путіна: 17 європейських лідерів написали лист Трампу

Не слухай Путіна: 17 європейських лідерів написали лист Трампу
Джерело:  The Washington Post

Політики Центральної та Східної Європи звернулися до новообраного президента США Дональда Трампа із закликом відмовитися від зближення з президентом Росії Володимиром Путіним.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Washington Post.
"Путіну не потрібно велич Америки. А нам, як вашим союзникам, треба", - йдеться в листі.
Документ підписали 17 діючих і колишніх лідерів регіону.


Читайте також: Стало відомо, як Путін може обманути Трампа щодо України

"Як ваші союзники, ми закликаємо американців в новій адміністрації США і Конгресі твердо стояти на захисті наших спільних цілей та інтересів: світу, атлантичної сили і свободи", — зазначили вони.
У листі йдеться, що у Європі вітають обрання Трампа, але в разі, якщо він вирішить об'єднати зусилля з Путіним, можливі серйозні негативні наслідки для ЄС і США.
На думку авторів документа, адміністрація Трампа не повинна послаблювати санкції проти Росії або приймати анексію Криму, оскільки це не тільки деморалізує проамериканські сили в Україні, але і викличе економічну нестабільність в регіоні і розв'яже руки екстремістським, антизахідних акторам.
"Наслідки такої угоди похитнули довіру до США і їх союзників і в інших місцях", - додали автори звернення.
На думку європейців, Путін не може бути союзником Заходу, а російська політика зробили Європу більш небезпечним місцем.


Читайте також: Росію попередили: при Трампі доведеться серйозно платити

Серед політиків, які підписали цей лист – чинний президент Болгарії Росен Плевнелієв, екс-президент Румунії Траян Бесеску, екс-президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес, екс-президент Латвії Вайра Віке-Фрейберга, екс-прем'єр і екс-глава МЗС Швеції Карл Більдт.
Відзначимо, що в 2009 році з подібним зверненням лідери Центральної та Східної Європи зверталися до президента США Бараку Обамі, який зібрався провести "перезавантаження" відносин з Росією.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  радник Дональда Трампа Келлиенн Конвей заявила, що майбутній глава Білого дому розгляне скасування деяких нових санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?