Названі дата та умови, на яких Путін хоче повернути Донбас Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Названі дата та умови, на яких Путін хоче повернути Донбас Україні

Названі дата та умови, на яких Путін хоче повернути Донбас Україні
Джерело:  online.ua

Росія хоче "вирішити питання" з поверненням Донбасу Україні вже до 20 січня, інавгурації нового президента США Дональда Трампа, але зробити це на своїх умовах.
Таку думку у своєму блозі на ONLINE.UA висловив політтехнолог, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.
"На життя некомбатантів (людей, які не беруть участі в бойових діях – Ред.) Кремль буде намагатися обміняти впровадження окупованого Донбасу в Україну, вибори на окупованих територіях, відмова від претензій на Крим, від позовів з піратської видобутку на чорноморському шельфі, від позовів в Стокгольмському арбітражі..." — написав він.


Читайте також: Буде привозити вуха полонених заради планів Путіна? Жорсткий прогноз щодо Савченко

Голобуцький додав, що окуповані райони Донецької і Луганської областей "вже повільно почали "вливати" назад в Україну як "майже нормальний регіон — тільки зі своєю особливою думкою".

"6 січня  пройшла перша проплата Попаснянському водоканалу  — 10,5 мільйона гривень боргу з окупованих територій Луганщини за спожиту воду. Це враховуючи, що загальний борг становив 277 мільйонів — водоканал Попасній забезпечує водою всього 80 тисяч українців на підконтрольній території, зате його воду п'ють 1,2 мільйона на окупованих територіях", — нагадав він.


Політтехнолог зазначив, що "1 грудня підприємство вирішило плюнути на борги і на мышебратьев і припинило подачу води. І ось буквально через місяць, як ні в чому не бувало, пішла перша проплата. Притому від українського платника: "У розрахунках були задіяні підприємства, зареєстровані на підконтрольній території Україні і діючі в рамках українського правового поля".
"Перевезли з тієї сторони мішок кешу? Натиснули на Ахметова (чиї підприємства досі цілком легально працюють в Україні)? Знайшли інший варіант? Різниця невелика. ОРДЛО намагаються впровадити в українське політичне і економічне простір as is, як є — з окупантами і терористами, з російським озброєнням і офіційно вивезеної в Росію промисловістю", - додав він.


Читайте також: Просто Медведчук попросив ввічливо: вчинок Савченко розбурхав соцмережі

Експерт вважає, що Кремль намагається "паралельно зліпити з вбивць і катів "нормальних громадян": вимагаючи від України видачі злочинців в обмін на декількох недозамученных наших бійців і можливість поховати ще кілька трупів захисників Вітчизни. І Савченко цього відкрито сприяє".

"От тільки якщо схема буде запущена — при сотнях кілометрів неконтрольованих кордонів почнеться свавілля. Ніхто і нікому не дасть гарантії, що його не схоплять по дорозі в магазин, в сад з дитиною, з роботи, не вивезуть до Росії і не включать у найближчий "список Савченко" як полоненого на обмін. Історія з  двом мутними дамочками (звільненими за ініціативою Савченко, — ONLINE.UA) — тому підтвердження", — попередив він.


Голобуцький підкреслив, що "імперія зла ніколи не визнавала ні до Женевської конвенції, ні правил цивілізованої війни, ні людської моралі".
"Життя некомбатантів в межах доступності: заробітчани та їхні діти, туристи, мешканці окупованих територій, доступні до викрадення громадяни України — всі вони підуть в хід, варто тільки дати слабину і дозволити шантажувати українську державу", — вважає експерт.


Читайте також: Гучне вбивство на Донбасі: мережа схвильована заявою журналіста

За його словами, з Україною "намагаються розібратися до інавгурації Трампа та перших його серйозних рішень, розраховуючи поставити перед фактом того "а все вже нормально, ми самі розібралися, не потрібно ніяких санкцій і військової допомоги Україні".
"Але хто ж кремлівським карликам дасть?" - резюмував він.

Повний текст блогу  читайте на ONLINE.UA: Путін поспішає повернути Донбас, але в нього є небезпечна умова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?