Гучний вандалізм під Львовом: перераховані ознаки "російського сліду"
Категорія
Події
Дата публікації

Гучний вандалізм під Львовом: перераховані ознаки "російського сліду"

Гучний вандалізм під Львовом: перераховані ознаки "російського сліду"

У мережі перерахували докази російської провокації в Гуті Пеняцькій піді Львовом, де був знищений пам'ятник полякам, загиблим від рук гітлерівських військ в 1944 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.
"Це не тільки красиво відстежений журналістами шлях вкидання в мережу інформації про вандалізм. Це реакція українського суспільства - одностайне і негайне засудження органами влади і громадськістю (включаючи радикальними силами на кшталт "Правого сектора"), відсутність суперечок про легітимність чи необхідність такого пам'ятника, негайні дії правоохоронців та готовність місцевої влади до відновлення пам'ятника", - написав історик.
Читайте також: Р озпалюють війну пам'ятників: в мережі обговорюють гучний вандалізм піді Львовом
"Коли побачимо таку ж реакцію польського суспільства на знищення українських пам'яток у Польщі, з упевненістю зможемо сказати - за всіма актами вандалізму стоїть третя сила", - додав В'ятрович.
Польський історик Лукаш Адамський в свою чергу також зазначив, що знищення пам'ятника полякам - справа рук спецслужб Росії, про що говорять мовні помилки, які вандали навмисне залишили на меморіалі.



Як повідомляв ONLINE.UA, меморіал загиблим полякам у Львівській області, який став об'єктом вандалів, не підривали, а розбили важким предметом, можливо, кувалдами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?