У вмираючих селах України знайшли дуже цікавих людей
Категорія
Події
Дата публікації

У вмираючих селах України знайшли дуже цікавих людей

У вмираючих селах України знайшли дуже цікавих людей
Джерело:  online.ua

В українських селах, які занепадають, є неординарні люди, які займаються цікавими речами, але у них немає можливості контактувати з іншим світом.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів відомий мандрівник і блогер Богдан Логвиненко.
"Є регіони, де села дійсно вимирають. Наприклад, на Полтавщині ми відвідали село Юр'ївка, в якому залишилося тільки шістнадцять жителів. Там всі літні люди, крім однієї людини, яка має сто сорок вуликів і повністю сама їх обслуговує. І ось ми зателефонували дядькові, який тримає бджіл, говоримо: "Ми - Ukraїner, можемо з вами зустрітися?" Він відповів, що у нього немає на нас часу, і поклав трубку. Ми почали шукати інший вихід, а це важко, коли в селі тільки шістнадцять чоловік живе. Однак знайшли через "знайомих знайомих родичів", додзвонилися через людей. Виявилося, що він подумав - ми представники банку, йому почнуть кредити пропонувати, сказав: "Я думав, що це якийсь лохотрон, будете мене розводити!", - розповідає блогер.
За його словами, бджоляр допомагає людям похилого віку, які залишилися в селі.
"Ми у нього запитали: "До вас часто гості приходять?" Він так на мене подивився: "Які гості? Нас тут шістнадцять чоловік живе!" Практично всі вони живуть як родина, той бджоляр всім допомагає, тому що інші - старі, він єдиний, у кого є сили", - сказав Логвиненко.
Читайте також: В укра їнському селі купили ноутбук за 200 тисяч: мережа розбурхана
За його словами, в українських селах таких цікавих людей, як бджоляр, багато, але вони відрізані від решти світу.
"Отже, історія почалася з того, що він поклав трубку і не хотів з нами говорити. А закінчилося тим, що ми сидимо в машині, падає сніг, та людина поклала руки на відкрите вікно і каже: "Ось ви зараз поїдете, а я залишуся один. Пообіцяйте мені, що ще раз до мене приїдете, тільки не так, як всі обіцяють, а по-справжньому!" І ми сидимо, не знаємо, що сказати. Тому що ми розуміємо: в селі шістнадцять осіб, і йому просто ні з ким спілкуватися. І є чимало таких кинутих людей, які роблять цікаві речі, але у них немає коштів комунікації. І нам дуже приємно, що ми зробимо про нього історію, і, може, ще хтось до нього приїде", - згадує журналіст.
"Отже, ми пишемо про людей з маленьких містечок і сіл, які чимось цікавим займаються. Буває, що в селах, які занепадають, таких людей сусіди вважають ненормальними, диваками, а ми показуємо, що ці диваки - і є норма", - додав Логвиненко.
Він розповів, як місцеві люди ставляться до таких "диваків".
"Наприклад, людина в селі зробила власну екологічну ферму, і для частини селян вона здається ненормальною. Він не бухає, випікає хліб в три рази довше, ніж звичайний, позаяк використовує спеціальні технології, не ходить на базар продавати, реалізує свою продукцію через онлайн-магазини. Люди не розуміють, для чого він це робить, він божевільний, на їхню думку, і коли вони бачать, що до нього приїжджають журналісти, знімають фільм, вони починають замислюватися: "А в чому ненормальність? Може, ненормальний не він, а вони?" Звичайно, ми не намагаємося показати протистояння між людьми, нацькувати їх один на одного. І зрозуміло, що наш герой ніколи не скаже, що його односельці дурні (хоча, швидше за все, він так і думає ). І вони нічого поганого про нього не будуть говорити", - сказав блогер.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Статистика з подорожами в Україні страшна, але у нас є чим зруйнувати стереотипи - Богдан Логвиненко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?