19 країн зажадали жорстко покарати російський спорт
Категорія
Спорт
Дата публікації

19 країн зажадали жорстко покарати російський спорт

19 країн зажадали жорстко покарати російський спорт
Джерело:  online.ua

Національні антидопінгові організації (НАДО) 19 країн зажадали ізолювати Росію і російських спортсменів від міжнародного спорту в зв'язку з жахливими доказами існування в Росії систематичних проблем з допінгом.
Як повідомляє ONLINE.UA, відповідні вимоги висунули національні антидопінгові агентства Бельгії, Канади, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Ірландії, Японії, Хорватії, Нідерландів, Польщі, Словенії, Іспанії, Швеції, Швейцарії, ПАР, Німеччини, США та Австрії.
Зокрема, за підсумками саміту НАДО, що відбувся 10 січня в Дубліні, прийнято заяву, в якій говориться про необхідність усунути всіх російських спортсменів від участі в міжнародних змаганнях і позбавити Росію права проведення міжнародних змагань, як вже отриманих, так і майбутніх.
Читайте: В Росії прокоментували спортивне фіаско в Сочі: зате ми воюємо добре
Також представники антидопінгових агентств вважають, що російські спортсмени, які пройдуть перевірку, повинні виступати під нейтральним прапором.
"Друга частина доповіді Макларена виявила жахливі докази існування в Росії систематичних проблем з допінгом, до цих пір невирішених. Необхідно провести цілий комплекс реформ. Поки у нас немає якоїсь централізованої системи боротьби з допінгом в Росії, ми не можемо бути впевнені в чистоті російських спортсменів. "Дорожня карта" цілком зрозуміла, але з боку Росії поки є заперечення проблеми, але немає ніякого каяття. Думаю, цей процес може зайняти два роки, але ніяких часових рамок немає", - розповів генеральний директор НАДО Джозеф де Пенцьер.

Читайте: В Росії визнали існування системи допінгу
Як раніше повідомляв ONLINE.UA, розкриті шокуючі дані щодо російських спортсменів, які вживали допінг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?