Списки Савченко можуть відгукнутися їй кримінальною справою: з'явилося пояснення
Категорія
Політика
Дата публікації

Списки Савченко можуть відгукнутися їй кримінальною справою: з'явилося пояснення

Списки Савченко можуть відгукнутися їй кримінальною справою: з'явилося пояснення

Через публікації нардепом Надією Савченко списків зниклих і полонених українських військовослужбовців проти неї може бути відкрито кримінальне провадження.
Про це сказав представник секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
"Закон говорить про особливий порядок оприлюднення інформації про військовослужбовців. А частина осіб зниклих або полонених на території ОРДЛО - це наші військовослужбовці. Тут є порушення закону про боротьбу з тероризмом. У цьому аспекті можливо початок якогось кримінального провадження у цій справі", - сказав Чаплига.
Читайте також: Ми продовжуватимемо: у Путіна прокоментували списки Савченко
У той же час він зазначив, що частина правозахисників вітають таку ініціативу Савченко. Однак сім'ї деяких полонених українців переконані, що їх права порушені.
"Якщо є люди, які вважають, що їх право на приватність порушено, то вони можуть звертатися із заявою. Можливо відкрити кримінальне провадження за ст. 182 ККУ - незаконне збирання, зберігання, використання, поширення інформації про особу без її згоди. Виробництво може бути відкрито слідчим або прокурором лише на підставі заяви", - сказав Чаплига.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Савченко заявила, що на таємній зустрічі з ватажками так званих ДНР і ЛНР - Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким в Мінську отримала списки українських заручників, яких утримують бойовики, і пообіцяла їх опублікувати.
Цю заяву Савченко про плани оприлюднити списки полонених не підтримала СБУ, в якій пообіцяли провести з депутатом роз'яснювальну бесіду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?