Гучне вбивство на Донбасі: з'явилися скандальні одкровення журналіста
Категорія
Події
Дата публікації

Гучне вбивство на Донбасі: з'явилися скандальні одкровення журналіста

Гучне вбивство на Донбасі: з'явилися скандальні одкровення журналіста
Джерело:  Детектор медіа

Український журналіст Олексій Бобровников, який вів розслідування розстрілу зведеної мобільної групи по боротьбі з контрабандою, відомої як "група Ендрю", заявив, що ряд українських ЗМІ відмовилися публікувати матеріали розслідування у справі гучного вбивства на Донбасі і порадили звернутися до уряду РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Детектор Медіа".
Нагадаємо, розстріл мобільної групи і вбивство волонтера Андрія Галущенка з позивним "Ендрю" і співробітника Державної фіскальної служби відбулося у вересні 2015 року під Луганськом.
За словами Бобровникова, який раніше працював на телеканалі "1+1" і був звільнений, публікацію розслідування розстрілу "групи Ендрю" блокували не лише за місцем його роботи, але і в інших виданнях.

Читайте також: Г учне вбивство на Донбасі: мережу схвилювала заява журналіста
"Будь-які рухи по цій справі - тобто зйомки, робота над репортажами - були заблоковані мені керівництвом каналу ще в квітні 2016-го... Але цікаво, що після мого відходу ще кілька українських ЗМІ відмовило мені у висвітленні цієї теми. Найсмішнішою була відмова празького офісу "Радіо Свободи", який мені запропонував "звернутися за допомогою до уряду Російської Федерації", тобто до супротивника. Тобто офіс "Радіо Свободи" як би порекомендував мені вчинити зраду, звернувшись за допомогою в стан ворога", - розповів журналіст.
У той же час він заявив, що знайшов тих, хто погодився взяти його матеріал.
"Через деякий час мені вдалося знайти підтримку своєму розслідуванню на Заході. Скажімо так: у союзницьких нам державах Північноатлантичного альянсу. Зараз я вже відчуваю себе нормально, але попередні півроку були дуже важкими. Не в останню чергу через погрози - але ще й тому, що ціла серія смертей в цій справі абсолютно не розслідується", - зазначив Бобровников.
За його словами, журналістові погрожували весь час, поки він займався розслідуванням, однак після звільнення з телеканалу загрози посилилися.
"Скажімо, на початку вересня 2016 року в мене була розмова з представниками спецслужб, в якій прозвучала фраза, що можуть почати зникати свідки у цій справі або гинути за дуже дивних обставин - і це може торкнутися і мене. І я не надавав цьому всьому значення, оскільки я не є ключовим свідком у цій справі - я свідок, який говорить... Але вересень і жовтень цього року були дуже дивними місяцями в плані смертей свідків - потенційних або реальних свідків, причому і з луганського боку, і з українського. І це стало приводом для того, щоб я усвідомив, що знаходжусь в положенні зацькованого одинака - я не можу бути впевнений в тому, що це: залякування мене і спроба прибрати мене подалі від теми, або це дружня порада-рекомендація, або реальна загроза життю", - розповів Бобровников.
Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ONLINE.UA відомий волонтер Діана Макарова розповіла, що розслідування загибелі групи Ендрю навмисне затягується, оскільки "ниточки" ведуть в дуже високі сфери.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?