У Порошенка спростували гучну звістку щодо США
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка спростували гучну звістку щодо США

У Порошенка спростували гучну звістку щодо США

Глава прес-служби Адміністрації президента України Петра Порошенка Андрій Жигулін заявив, що інформація про лобістську компанію BGR Group, яку нібито найняла українська влада в США для відстоювання інтересів держави, не відповідає дійсності.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".
"Насправді документи, опубліковані FARA (сайт відділу реєстрації іноземних агентів - ред.), є помилковими. Протягом найближчих годин там будуть виправлені всі дані, і ви зможете їх побачити", - сказав Жигулін.
За його словами, люди в США, які виставили неправдиву інформацію на сайт, повинні її виправити. Чиновник не став пояснювати, в чому саме полягає помилка, і взагалі чи вдавалася чинна українська влада до послуг фірм-лобістів у США.

Читайте також: Порошенко викликав дискусію в мережі списком вподобаних книг
"Давайте спочатку дочекаємося реального стану справ, оскільки всі поширили неправдиву інформацію. Це людський фактор, там є реальні помилки", - зазначив Жигулін.
Нагадаємо, згідно з раніше оприлюдненою інформацією, мета діяльності BGR Group за контрактом - посилення зв'язків між США і Україною та заохочення американських приватних підприємців інвестувати в Україну. В кінці грудня Барбур і BGR Group домовилися з Україною про вироблення та імплементацію стратегії в сферах розвитку бізнесу і урядових зв'язків. Йдеться в тому числі і про організацію зустрічей з американськими посадовцями. За цю роботу Україна платитиме BGR Group щомісяця 50 тисяч доларів до кінця 2017 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Петро Порошенко подякував США за 25 років підтримки України, нагадавши при цьому, що наша країна свого часу відмовилася від ядерної зброї під гарантії США захищати свободу і незалежність України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?