Деякі так 20 років живуть: у Росії дали прогноз щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Деякі так 20 років живуть: у Росії дали прогноз щодо Донбасу

Деякі так 20 років живуть: у Росії дали прогноз щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Найбільш імовірним розвитком ситуації на Донбасі стане заморозка конфлікту, за якої території так званих ДНР і ЛНР перетворяться на аналог Придністров'я, а Росія їх годуватиме, як уже 20 років годує бунтівний молдавський регіон.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський.
"Якби українське керівництво саме відмовилося від ЛДНР, то Європа б аплодувала. Але українське керівництво на це ніколи не піде. Тому там буде підвішена ситуація", - припустив він.
За його словами, сценарій зі "згвалтуванням" України і припиненням допомоги Києву для того, щоб він прийняв усі бажання Кремля - ​​на це ЄС не піде.

Читайте також: Відмивання грошей, кому це треба? З'явилося відео з одкровеннями екс-бойовика ДНР
"Змушувати Україну віддати Донбас - теж не варіант. Змусити Порошенка вони ще зможуть, а як змусити 40-мільйонну країну? Тому що такий сценарій для України означатиме хаос і дестабілізацію. Це Європі треба? Ні. Так і серед європейців таке викручування рук Україні НЕ буде популярним кроком", - вважає Радзіховський.
Також журналіст вважає, що "Євросоюз легко погодиться на нейтральний статус України (якого, відзначимо, домагається Кремль, і який не має наміру приймати сама Україна, - ONLINE.UA)".
"Це і так є. НАТО не раз пояснював, що Альянс не має наміру приймати Україну до свого складу. Вступ до ЄС? Євросоюз тисячу разів говорив, що так питання не стоїть. Вони можуть це ще раз підкреслити і сказати, що бачать Україну нейтральною", - упевнений автор.
За його словами, "якщо українці самі відмовляться від території - це одне питання, а якщо це буде ініціювати ЄС, то це не зрозуміють".
"Європейські політики можуть скасовувати секторальні санкції проти Росії, але в обмін на гарантію 100%-ї заморозки ситуації. Тобто ніяких пострілів, ЛДНР перетворюється на Придністров'я, Росія їх годує. Секторальні санкції можуть зняти, але в обмін на символічні поступки з боку Путіна. Ймовірно, Кремль на це піде. Так можна жити, Молдова вже 20 років живе", - резюмував він.
Повний текст статті читайте на ONLINE.UA: Кремль, ймовірно, припинить стрілянину на Донбасі і годуватиме ДНР-ЛНР - російський журналіст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?