40% українців не були за межами своєї області: журналіст розповів про наслідки
Категорія
Культура
Дата публікації

40% українців не були за межами своєї області: журналіст розповів про наслідки

40% українців не були за межами своєї області: журналіст розповів про наслідки
Джерело:  online.ua

Український блогер, журналіст, мандрівник, автор культурних проектів Богдан Логвиненко стверджує, що 40% українців ніколи не залишали межі своєї області, тому нічого не знають про інші регіони своєї країни.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
За словами блогера, коли він буває за кордоном, його часто запитують про Україну, тому був створений проект Ukraїner з історіями про нашу країну.
"Я досить багато подорожував по світу, і було ще кілька подібних людей, потім вони стали нашими оператором, фотографом. У них були подібні ідеї - подорожувати по Україні, показувати, що є цікаві місця, цікаві люди. Ми знайшли тих, хто нам зробить сайт. Потім визначилися з цілями: показати Україну світові, щоб ці наші українські історії почули за кордоном. Коли я подорожую, у мене дуже часто запитують: "А що таке Україна?" Значить, треба було зробити так, щоб я міг випадковій людині дати посилання на Ukraїner і сказати: ось історії, ти там можеш собі щось знайти - і про село, і про міста, і історії звичайних людей, які живуть своєю справою, у них світяться очі, і вони можуть надихнути інших. Тому наш проект перекладається п'ятьма мовами", - розповів Логвиненко.
Читайте також: За тиждень в Києві мені не посміхнулася жодна людина - мандрівник Євген Іхельзон
Друга причина створення ресурсу - заохотити українців більше подорожувати всередині країни.
"Друге: ми заохочуємо українців подорожувати всередині країни. Тому що статистика страшна: сорок відсотків українців ніколи не виїжджали за межі своєї області. Це означає, що ми живемо в полоні стереотипів: наприклад, в Києві не знаємо, що відбувається в Херсонській області. Херсон для нас - це кавуни і все, а насправді там багато цікавого, чого саме - ніхто не знає. Ось ми це і покажемо, відкриємо", - сказав журналіст.


Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Статистика з подорожами в Україні страшна, але у нас є чим зруйнувати стереотипи - Богдан Логвиненко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?