Кривавий інцидент в київському СІЗО: стали відомі нові деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Кривавий інцидент в київському СІЗО: стали відомі нові деталі

Кривавий інцидент в київському СІЗО: стали відомі нові деталі
Джерело:  online.ua

Інцидент між правоохоронцями і

торнадівцями, які утримуються

в Лук'янівському СІЗО,

стався після того, як в ізоляторі ужорсточили умови утримання бійців розформованої роти.


Про це сказав народний депутат Ігор Мосійчук, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

"112 Україна"

.


"Коли привезли бійців "Торнадо" з суду, їх закрили в камери, де утримуються ув'язнені в той час, поки в їх основних камерах проводиться обшук. До "торнадівців" підійшов один з представників адміністрації, контролер. Він сказав, що, поки вони були на суді, з їх камер вилучили спортивний інвентар. І до того ж повісили так звані "баяни" - додаткові решітки, які практично перекривають доступ світла в камеру. У відповідь на це один з ув'язнених, "торнадівець" з позивним "Ахіллес", почав відрізати собі вухо. По суті, його відрізав і кинув ним у цього співробітника тюремної адміністрації", - розповів Мосійчук.


Читайте також

:

Москаль

вирішив довести, що бійців "Торнадо" судять заслужено: опублікований документ


За словами нардепа, співробітники СІЗО не збиралися надавати медичну допомогу людині. Замість цього вони втекли в зброярки і там закрилися. Один, побачивши кров, знепритомнів.


"Ув'язнені залишилися наданими самі собі. Вони (співробітники СІЗО - ред.) там дві години сиділи. Тут почалися чутки, що СІЗО захопили, співробітників адміністрації захопили. Це нічого не відповідає дійсності", - розповів Мосійчук.


Також стало відомо, чим ув'язнений відрізав собі вухо.


"Заточка, наскільки мені відомо. У в'язниці в усіх камерах є заточки, ножі, люди ріжуть хліб", - розповів політик.


За даними нардепа, чоловікові із запізненням, але все ж надали медичну допомогу: "Так розумію, пришили вухо і повернули в СІЗО".



Як повідомляв ONLINE.UA, один з обвинувачених бійців розформованої роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" Юрій Шевченко визнав свою провину за трьома з чотирьох інкримінованих йому статей Кримінального кодексу, і суд змінив йому запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?