ОБСЄ показала, як бойовики на Донбасі б'ють із забороненої важкої зброї: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

ОБСЄ показала, як бойовики на Донбасі б'ють із забороненої важкої зброї: з'явилося відео

ОБСЄ
ОБСЄ показала, як бойовики на Донбасі б'ють із забороненої важкої зброї: з'явилося відео

Моніторингова місія ОБСЄ показала, як бойовики ДНР на Донбасі обстрілюють населені пункти із заборонених Мінською угодою гаубиць.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОБСЄ.
Організація оприлюднила дані за останні три тижні.
"За останні три тижні складається враження, що ті, хто віддавав накази і ті, хто стріляв, абсолютно забули про Різдво. 7 січня наші спостерігачі зафіксували порушення режиму припинення вогню у всіх відомих "гарячих точках", - сказав перший заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг.
Він зазначив, що найбільша кількість обстрілів за три тижні в СММ зафіксували з 25 по 31 грудня. Тоді на 250% збільшилася кількість випадків ведення вогню в порівнянні з попереднім тижнем. Спостерігачі зафіксували понад 3300 вибухів.

Читайте також: ОБС Є знайшла на Донбасі страшилку путінської пропаганди, але не в тому місці
Крім цього, Хуг підкреслив, що "сторони відрізали спостерігачів від районів, де нібито відбувається просування вперед".
"В одному випадку ми були змушені тимчасово евакуювати наших спостерігачів з позицій нашої патрульної бази в Світлодарську. Нехай навіть на два дні. Артилерійські снаряди розірвалися в 70 метрах від бази, вибивши тим самим шибки у вікнах на другому поверсі", - повідомив він.
Представник ОБСЄ сказав, що завдяки беспилотникам місії вдалося зафіксувати роботу забороненої зброї у бойовиків 21 грудня 2016 року.
"Новогригорівка - приблизно 3 кілометри на північний схід від Дебальцевого. Безпілотник зафіксував батарею з 5 самохідних гаубиць, з яких стріляють в напрямку Світлодарська. Був випущений 31 артилерійський снаряд", - сказав Хуг.
У мережі з'явилося відео зафіксованих обстрілів за допомогою гаубиць.


Як повідомляв ONLINE.UA, 4 січня голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, федеральний міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьян Курц під час робочого візиту до Маріуполя зробив ряд заяв щодо реалізації Мінських домовленостей на Донбасі і про введення на схід України місії ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?