Найкращі щедрівки на Щедрий вечір і Старий Новий рік: опубліковані відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Найкращі щедрівки на Щедрий вечір і Старий Новий рік: опубліковані відео

Найкращі щедрівки на Щедрий вечір і Старий Новий рік: опубліковані відео
Джерело:  online.ua

Наші предки в ніч з 13 на 14 січня збиралися за столом, щоб відсвяткувати Щедрий вечір (14-го - Новий рік за старим стилем). Цей дуже давнє свято, яке об'єдналося з днем ​​преподобної Меланії, тому зараз святкують і Меланки (Маланки, Миланки), і Щедрий вечір, і Старий Новий рік. І в цей вечір не тільки їдять, а й щедрують і «маланкують».


ONLINE.UA пропонує вам прослухати кілька дуже гарних щедрівок. Може, вам сподобається - і ви теж підете бажати близьким щедрого року.


До речі, в цей вечір у багатьох регіонах України люди перевдягаються і не тільки щедрують, а розігрують цілу виставу, головні герої якої - Маланка (перевдягнений юнак), Василь і коза.





Історики кажуть, що Маланка-Вода і Василь-місяць здавна приходили в оселі українців, щоб побажати вдалого року. Ну, а коза сама приносить щастя: де вона бігає - там багатство буде.


І так, зверніть увагу, як величають господаря співаки, пророкують йому здоров'я, достаток, любов, немов оберіг піснею створюють.


Нагадаємо, що в цей вечір  у дівчат і молодих жінок свої розваги - вони ворожать на майбутнє.


"Пасла Маланка два качура"



"Наша Маланка"



"Старий рік минає"



"В зеленім ліску"



"Коза"



"А в нашого пана береза стояла"



"Повій ми, Боже"


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?