В Україні оголосили про новий етап боротьби з путінською пропагандою
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні оголосили про новий етап боротьби з путінською пропагандою

В Україні оголосили про новий етап боротьби з путінською пропагандою
Джерело:  online.ua

Жителі окупованих територій Донецької та Луганської областей зможуть тепер слухати українські радіопередачі на середніх хвилях.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.
У четвер, 12 січня, Нацрада видала дозвіл на мовлення на території проведення АТО з використанням радіочастоти 873 кГц в місті Часів Яр Донецької області Національної телекомпанії України.
"При потужності 50 кВт в денний час мовленням "Українського радіо" будуть охоплені підконтрольні території - Костянтинівка, Краматорськ, Димитров, Артемівськ, Лисичанськ, і велика частина окупованих територій, в тому числі міста Донецьк, Горлівка, Макіївка, Торець, Шахтарськ, Торез, Єнакієве, Дебальцеве, Брянка, Алчевськ», - сказано в повідомленні прес-служби Нацради.
Читайте також: Укра їна заборонила ще 12 російських фільмів: з'явився список
«У нічний час покриття сигналом буде значно кращим - він охопить всі окуповані райони Донецької і Луганської областей", - заявив член Нацради Сергій Костинський.
За його словами, зараз ведуться роботи по зміні конструкції антени, що передає сигнал, вирішується питання з передавачем.
Згідно з приблизними розрахунками, технічно запустити мовлення можна буде через три місяці.
Відзначимо, нині жителі окупованих територій Донбасу є аудиторією російських ЗМІ, які транслюють пропаганду президента Росії Володимира Путіна.
У Нацраді наголошують, що жителі підконтрольних і окупованих територій Донбасу тепер зможуть слухати інформаційні програми "Українського радіо", а також передачі, створені спільно з "Голосом Донбасса" і "Радіо Свобода", адаптовані для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.
Як повідомляв ONLINE.UA, українських провайдерів зобов'язали протягом місяця припинити ретрансляцію російського телеканалу "Дождь".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?