Мін'юст запустив новий електронний реєстр
Категорія
Україна
Дата публікації

Мін'юст запустив новий електронний реєстр

Мін'юст запустив новий електронний реєстр
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції оголосило про запуск відкритого онлайн-реєстру боржників, в якому міститься інформація як про фізичних, так і про юридичних осіб-боржників.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AIN.
Відкриття реєстру пов'язано з тим, що 5 січня 2017 року набрав чинності закон "Про виконавче провадження", норми якого і передбачають створення такого реєстру.
У нього включені дані про громадян України, а також компанії, які за рішенням суду визнані боржниками і щодо яких відкрито виконавче провадження.

Читайте також: У Мін'юсті відзвітували про хід популярного проекту
Щоб знайти в реєстрі компанію або фізичну особу потрібно ввести у відповідні поля назву компанії і код ЄДРПОУ або ж ПІБ людини і її індивідуальний податковий номер.
У той же час в реєстрі можна буде знайти дані тільки про тих боржників, виконавче провадження щодо яких було зареєстровано вже після відкриття реєстру.
Державні органи та органи місцевого самоврядування, боржники за рішеннями немайнового характеру, а також ті, які не мають заборгованості по платежах за виконавчими документами понад 3 місяців, до реєстру не вносяться.



Як повідомляв ONLINE.UA, підписання президентом України Петром Порошенком закону "Про Вищу раду правосуддя" стало ключовим кроком у реформі судової системи, заявив глава Мін'юсту Павло Петренко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?