Бойовики ДНР прийняли нове рішення щодо української мови
Категорія
Культура
Дата публікації

Бойовики ДНР прийняли нове рішення щодо української мови

Бойовики ДНР прийняли нове рішення щодо української мови
Джерело:  online.ua

Українська мова більше не є обов'язковим предметом на іспитах в школах, що на підконтрольній бойовикам ДНР частині Донецької області.
Про це заявила так званий "міністр освіти і науки" Лариса Полякова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сепаратистський ресурс бойовиків.
"Українська мова була прибрана зі списку предметів для здачі ДПА (Державної підсумкової атестації - ред.). За попередніми результатами моніторингу, який ми проводили протягом першого семестру і під час підготовки нормативної бази для вступної кампанії, в ньому не було потреби, не було запиту і взагалі бажаючих складати українську мову", - пояснила представник бойовиків.

Читайте також: На Донбас і прийняли важливе рішення щодо української мови: опублікований документ
Вона уточнила, що незважаючи на це, українська мова залишається в шкільній програмі.
У списку обов'язкових предметів залишаються для випускників 9-х класів російська мова та математика, для 11-х - тільки російська.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше бойовики так званої ЛНР відзначилися раптовою любов'ю до української мови, поставивши на фестивалі в Москві україномовну п'єсу "Адель".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?