ЗМІ порахували вартість "прогулів" нардепа Рибалки
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ порахували вартість "прогулів" нардепа Рибалки

ЗМІ порахували вартість "прогулів" нардепа Рибалки
Джерело:  Вести.ru

"Прогули" народного депутата від Радикальної партії України Сергія Рибалки могли коштувати платникам податків не менше півмільйона гривень.
Такого висновку дійшли журналісти видання "Вести".
За їхніми даними, за останні два роки політик провів за межами України не менше 200 діб. При цьому 90 днів закордонних вояжів політика збіглися з робочими днями в парламенті: пленарними засіданнями і періодами, відведеними на роботу в комітетах і зустрічі з виборцями.
"Іноземні поїздки займають значну частину робочого часу народного обранця. Перебуваючи за кордоном, він за два роки "прогуляв" більше 0,5 млн грн грошей платників податків", - пише видання.
Також воно ставить під сумнів ділову аргументацію цих поїздок.
"Виправдання в стилі "це були ділові поїздки" просто неспроможні. Всі ми прекрасно розуміємо, які "справи" можуть бути у молодого ексцентричного політика, наприклад, на Ібіці, куди він їздить щоліта... Географія поїздок Сергія Рибалки - це тема для окремої розмови. Звичайно, тут крім уже згаданих Ібіци і Монако є Куршевель, Майямі, Дубаї, Кіпр. Але найбільше політик любить "стареньку Європу". Наприклад, тільки в Парижі він буває по 6-8 разів на рік", - стверджують журналісти.
Автори матеріалу не беруться міркувати про те, за чий рахунок депутат відвідує іноземні курорти, акцентуючи увагу лише на тому, що в 2015-2016 рр. представники Радикальної партії отримували грошові компенсації витрат в зарубіжних відрядженнях. Однак більше журналістів турбує той факт, що кожен робочий день народних обранців - незалежно від того, є він пленарним або передбачений для роботи в комітетах і зустрічей з виборцями - оплачується з коштів платників податків.
"У 2015 році на забезпечення роботи парламенту бюджет витратив 671 млн грн. Якщо розділити це на робочі дні Верховної Ради, якими обранці себе і без того балують не часто, то вийде близько 3120 тис. грн на добу. Виходить, що кожен депутат на кшталт Сергія Рибалки в робочий парламентський день обходився Україні в 7 тисяч гривень", - наводять методику свого розрахунку автори статті.
Вони підрахували, що тільки в зарубіжних вояжах Сергій Рибалка, таким чином, в 2015 році "викинув на вітер", як мінімум, 357 тис. грн бюджетних коштів, а в 2016 році ця сума склала не менше 273 тис. грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?