Міністр Путіна наплював на санкції і летить до Європи: Україна відреагувала
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр Путіна наплював на санкції і летить до Європи: Україна відреагувала

Міністр Путіна наплював на санкції і летить до Європи: Україна відреагувала

Міністр сільського господарства Росії Олександр Ткачов, включений до списку санкцій Євросоюзу, в обхід санкцій візьме участь в саміті міністрів сільського господарства країн G20 в Берліні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу міністерства сільського господарства РФ.
«Міністр сільського господарства Російської Федерації Олександр Ткачов візьме участь в саміті міністрів сільського господарства «Групи двадцяти» (G20), який відбудеться 22 січня поточного року в Берліні. В рамках візиту, Олександр Ткачов проведе ряд двосторонніх зустрічей з колегами «великої двадцятки», - йдеться в повідомленні.
Міністерство продовольства і сільського господарства Німеччини виступило на захист рішення запросити Ткачова на зустріч міністрів сільського господарства країн G20.

Читайте також: У Європі знайшовся новий прихильник зняття санкцій з Росії
У свою чергу посол України в Німеччині Андрій Мельник обурився майбутнім візитом міністра РФ до Німеччини в обхід санкцій і висловив надію, що Німеччина не допустить порушення режиму санкції.
"Міністр с/г Росії Ткачов в Берліні??? Виходимо з того, що офіційний Берлін не допустить порушення режиму санкцій!", - написав український дипломат в Twitter.


Раніше видавниче об'єднання Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) повідомляло, що Німеччина має намір запросити російського міністра. Для цього уряд ФРН підвищило статус заходу, прирівнявши його до зустрічі під егідою ОБСЄ. Рада Європи ЄС надає обмежений дозвіл на в'їзд особам, які перебувають під санкціями, для участі в засіданнях в рамках ОБСЄ.
Як повідомляв ONLINE.UA, Європейський Союз в результаті впровадження санкцій проти Росії і подальших російських контрсанкцій в 2015 році втратив 17,6 млрд євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?