Обама прийняв ще одне жорстке рішення щодо санкцій проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама прийняв ще одне жорстке рішення щодо санкцій проти Росії

Обама прийняв ще одне жорстке рішення щодо санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

Президент США Барак Обама продовжив до 2018 року  санкції проти Росії  в зв'язку з агресією проти України, санкції продовжені також проти ряду українських громадян у зв'язку з їх підтримкою окупації Криму і Донбасу і українських екс-чиновників.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-реліз Білого дому.


"Дії і політичні кроки осіб, що підривають демократичні процеси і інститути в Україні і здійснюють незаконне привласнення її активів, загрожують її миру, безпеці, стабільності, суверенітету і територіальній цілісності. Також дії і політичні кроки уряду Росії, в тому числі з претензією на анексію Криму і застосування сили в Україні, і далі є надзвичайною загрозою для національної безпеки і зовнішньої політики Сполучених Штатів", - цитує прес-служба Білого дому Барака Обаму.


Читайте також:  Покарання за Крим з Росії не знімуть, з Донбасом ситуація інша - дипломат з РФ


«Тому я вирішив, що необхідно продовжити національний надзвичайний стан, оголошений указом 13660 по Україні», - сказано в тексті листа Обами до голів обох палат Конгресу США, який цитує Білий дім.


Перший з пакетів санкцій США проти РФ був введений указом 13660 від 6 березня 2014 року, потім пакет санкцій було неодноразово розширено.


Відповідно до законодавства США, подібні санкційні режими автоматично припиняють свою дію через рік, якщо президент США не оголосить про їх продовження протягом 90 днів до закінчення річного терміну дії.


Як повідомляв ONLINE.UA,  скасування санкцій проти Росії не поліпшить становище пересічних росіян, тому що економіка країни страждає від безлічі внутрішніх проблем, вважає російський політик Дмитро Гудков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?