Стала відома історія пропажі і загибелі трьох бійців АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Стала відома історія пропажі і загибелі трьох бійців АТО

Стала відома історія пропажі і загибелі трьох бійців АТО
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилися трагічні подробиці загибелі під Маріуполем трьох військовослужбовців Збройних Сил України, тіла яких знайшли бойовики.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Юрія Бутусова.


Бутусов пише, що 8 січня троє бійців 501-го батальйону 36-ї бригади морської піхоти, командир відділення молодший сержант Сергій Сонько (23 роки) і його підлеглі молодший сержант Микола Охрименко (53 роки), старший матрос Сергій Трубін (29 років), без відома командування вийшли на передову в районі населеного пункту Октябрь під Маріуполем Донецької області.


«Це були мотивовані бійці, гідні люди. Микола Охрименко на фронті більше двох років, до війни жив у Донецьку. Вони не хотіли просто сидіти на "опорнику", вони хотіли повної свободи дій. Не маючи наказу, вирішили діяти самостійно. Так, були тверезими», - продовжив Бутусов.


Читайте також:  Бойовики ДНР зробили заяву про загиблих бійців АТО


«Судячи з усього, воїни вирішили зробити розвідку позицій противника, їм вдалося таємно вийти на передову, і підійти до лінії оборони. На жаль, сталася трагедія - воїни підірвалися на міні. Ніхто не знав, де їх шукати, і тому ніхто не міг прийти на допомогу ... Їх тіла виявив противник 11 січня. Сьогодні тіла загиблих вдалося повернути і передати рідним для поховання», - додав журналіст.


«Українська армія - єдина в світі, де в "самоволку" ходять не тільки на відпочинок, але і в бій. Така реальність не оголошеної війни під час оголошеного "перемир'я", коли діють обмеження на бойові дії, але при цьому війна триває щодня, і наші воїни самі шукають можливості завдавати шкоди ворогові», - пише журналіст.


«На жаль, в 2016-му таких "самовільних" виходів на фронті були сотні - коли бійці брали і беруть відповідальність за весь ризик на себе, і діють самостійно. На жаль, в таких "самоволках" втрати бувають справжніми, які потім, як правило, оформляють у законному порядку, мовляв, все за наказом», - додав Бутусов.


«Тут так не вийшло - тіла забрав ворог ... Як шкода, що без командування, планування і організації, відмінні воїни йдуть на ворога самі ...», - пише журналіст.


Він також опублікував фото загиблого командира відділення Сергія Сонько.



Як повідомляв ONLINE.UA,  13 січня Військово-Морські Сили України назвали імена трьох українських військових, які загинули в зоні АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?