Нагородна зброя від Авакова: відомий журналіст зробив зізнання
Категорія
Культура
Дата публікації

Нагородна зброя від Авакова: відомий журналіст зробив зізнання

Нагородна зброя від Авакова: відомий журналіст зробив зізнання

Колишній глава Національної телекомпанії України Зураб Аласанія зізнався, що домігся отримання нагородної зброї від МВС після оперативної інформації про смертний вирок, який винесли йому бойовики так званих ЛНР і ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста.
"Під час управління НТКУ я отримав службову інформацію про смертному вироку, винесеному в мою адресу окремо двома терористичними угрупованнями (так званими ДНР і ЛНР)", — повідомив він.
При цьому Аласанія зазначив, що в "інформації також зазначалося, що вирок про страту вважається угрупованнями не мають терміну давності".


Читайте також: Через Авакова, котрий роздав сотні автоматів, розгорається серйозний скандал: з'явилися документи

"Враховуючи такі обставини, я звернувся в МВС за можливістю забезпечення самозахисту. Після розгляду заяви та визнання його обґрунтованим, МВС логічно вирішив, що зброя українського виробництва (пістолет "Форт-17") набагато дешевше страхування особи силами підрозділу державної охорони на невизначений термін", — додав журналіст.


Також він підкреслив, що "єдиною легальною формою володіння зброєю в нашій країні є формат нагородження їм", і тому в МВС обрали саме такий шлях.


"Всі формальні умови були дотримані, і зброя я отримав після відповідних медичних перевірок та перевірок МВС наявності умов його зберігання", - розповів Аласанія.


При цьому він додав, що, на його думку, "будь-який громадянин України, психічно здоровий і адекватний, після відповідної перевірки і певного навчання, має право на вільне володіння легальною зброєю для захисту себе і своїх близьких від загроз".


"А той, хто боїться, що право людей на самозахист життя і гідності призведе до втрати своєї влади, — ризикує отримати по нахабній рудій морді" від своїх же громадян", - резюмував журналіст.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  мережа була розбурхана результатами розслідування про роздачу нагородної зброї, котру влаштували підлеглі Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?