Українська влада назвала дату, коли розпочнеться повернення Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Українська влада назвала дату, коли розпочнеться повернення Донбасу

Українська влада назвала дату, коли розпочнеться повернення Донбасу
Джерело:  Еспресо

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що процес звільнення окупованих територій Донбасу від бойовиків і російських військових почнеться восени 2017.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Еспресо.TV.
Тука зазначив, що питання звільнення Криму і Донбасу необхідно відокремлювати один від одного, адже, на його думку, для повернення анексованого півострова знадобиться набагато більше часу.
"Про повернення Донбасу, у мене є чітке враження, що ми будемо мати можливість приблизно восени, мабуть, почати реальний процес повернення цих територій. Швидше за все - невійськовим способом, і я на це дуже сподіваюся", - висловився чиновник.
За його словами, це станеться не тому, що Україна погодиться провести вибори на Донбасі, а тому, що Росія припинить економічну підтримку цих територій під тиском санкцій Заходу.
"За будь-яким розрахунками будь-яких експертів, якщо тільки припиниться економічна підтримка, навіть якщо залишити на вагах військову складову, то центральному уряду України знадобиться максимум три місяці, щоби навести там порядок", - пояснив Тука.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  політичний експерт Євген Магда сказав, що конфлікт на Донбасі навряд чи буде врегульовано в 2017 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?