В Європі виникла загроза нового збройного конфлікту
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європі виникла загроза нового збройного конфлікту

В Європі виникла загроза нового збройного конфлікту

Влада Сербії пригрозила застосувати війська для захисту сербів у Косово.
Про це сказав президент Сербії Томіслав Ніколіч, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
"Якщо сербів будуть вбивати, ми направимо армію", - заявив Ніколіч.
Приводом для такої заяви стало те, що Сербія після 18-річної перерви збиралася відновити залізничне сполучення з північчю Косова, відправила туди придбаний в Росії і пофарбований у кольори сербського прапора поїзд, вагони якого зовні були розписані гаслом "Косово - це Сербія" на різних мовах , а склад не пустили.
Поїзд повинен був доїхати до міста Косовська Митровиця на півночі Косова, населеного переважно сербами, проте сербський прем'єр-міністр Вучич розпорядився зупинити його перед кордоном. У той же час інформагентство dpa повідомляє, що поїзд на кордоні зупинили албанські поліцейські за наказом президента Косова Хашима Тачі. Обидві сторони мотивували свої рішення спробою запобігти зіткненням.
Уповноважена косовського уряду по переговорам з Сербією Едіта Тахір заявила, що відновлення залізничного сполучення доводить, що Сербія має намір дестабілізувати Косово.
Як повідомляв ONLINE.UA, 5 січня  колишній прем'єр-міністр Косово Рамуш Харадінай був заарештований у Франції французькою поліцією за ордером, виданим владою Сербії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?