У США знайшли смертельну супербактерію
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У США знайшли смертельну супербактерію

У США знайшли смертельну супербактерію
Джерело:  ТАРС

У США знайшли небезпечну бактерію, яка виявилася стійкою до всіх 26 відомих антибіотиків і від якої померла 70-річна жителька Штатів.
 
Про це йдеться в поширеному прес-релізі федерального Центру з контролю і профілактики захворювань США (Centers for Desease Control and Prevention, CDC), повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
Повідомляється, що в серпні 2016 року мешканка штату Невада повернулася на батьківщину після довгого перебування в Індії, де жінка пошкодила праву ногу. У вересні вона померла від септичного шоку. Лікарі виявили в зразках тканини померлої бактерію Klebsiella pneumoniae (клебсієла пневмонії або паличка Фридлендера). Ця бактерія давно відома вченим, проте її новий штам, який убив жінку, виявився стійкий до всіх доступних антимікробних препаратів. Особливу тривогу викликає у вчених те, що супербактерія здатна передавати свою стійкість іншим бактеріям.
Причиною появи стійких до антибіотиків мікроорганізмів дослідники називають надмірне і неправильне використання антимікробних препаратів, особливо в тваринництві, яке призводить до вироблення у бактерій опірності і підвищує їх живучість.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  американські вчені знайшли новий вид бактерій, який викликає інфекційне захворювання Лайма.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?