Кравчук зробив гучну заяву про особливий статус Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кравчук зробив гучну заяву про особливий статус Донбасу

Кравчук зробив гучну заяву про особливий статус Донбасу
Джерело:  online.ua

Перший президент України Леонід Кравчук уважає, що нашій країні треба ухвалити нову Конституцію, проте не слід надавати Донбасу особливий статус.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "112 Україна".
"Я думаю, що нам потрібно прийняти Конституцію як єдине ціле, як національно визначений документ, як документ, який підтримує народ, це обов'язково. Ця Конституція, яка латається, в неї додається щось, якийсь розділ змінюється, якийсь залишається, то враховується, то до уваги береться, до неї вже немає довіри. Треба створити конституційну асамблею. Вже пробували, але не так, як було, указом президента, - вибрати народом, якщо не може ВР прийняти Конституцію. Але потрібно прийняти нову Конституцію" , - сказав Кравчук.

Читайте також: Якщо дати Донбасу особливий статус, його захочуть ще кілька регіонів - автор книги "Іловайськ"
"Донбас не може в Конституції мати окремий статус. Це була помилка. Я не знаю, хто це дозволив, щоб нам міжнародна організація диктувала нації, яку Конституцію приймати. Це непорозуміння. Це хтось зопалу зробив. Я не знаю, хто це зробив. Я робив спроби домогтися, але не зміг. Тому тепер це буде для нас проблемою. Нам завжди будуть нагадувати: проводьте вибори на Донбасі", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов пояснив, що так званий особливий статус буде надано Донбасу лише в рамках загальної децентралізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?