Росія мобілізує півмільйонну армію, Україна під загрозою - військовий експерт з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія мобілізує півмільйонну армію, Україна під загрозою - військовий експерт з РФ

Росія мобілізує півмільйонну армію, Україна під загрозою - військовий експерт з РФ
Джерело:  online.ua

Росія готується до великої регіональної війни, при цьому в рамках нових військових навчань в РФ в 2017 році будуть мобілізовані близько півмільйона чоловік.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.
Відповідаючи на прохання прокоментувати формуванні в РФ трьох дивізій, одна з яких формується в Південному військовому окрузі (ЮВО) РФ, дві - в Центральному військовому окрузі (ЦВО) РФ, експерт сказав: «Є більш істотні цифри».
«Начальник Генерального штабу РФ Герасимов на зустрічі з обраними журналістами заявив, що у вересні в усій Росії було 66 всіх готових батальйонних тактичних груп (бтгр). Він також заявив, що до Нового року буде 96 бтгр. Це суттєве збільшення», - розповів Фельгенгауер.
«Під бтгр розуміємо сухопутні війська, ВДВ і морську піхоту. У 2017 їх число доведуть до 115, а в 2018 - до 125. Це дворазове збільшення бойової здатності ЗС РФ. Ясно, що вони працюватимуть за підтримки авіаційних частин, артилерійських і зенітних бригад і тилових структур. Коли проводилися навчання "Кавказ 2016", то спочатку заявили про 12 тисяч учасників. Потім Герасимов заявив про 120 тисяч, а Шойгу - про 220 тисяч учасників. Це дуже багато», - продовжив експерт.
Читайте також: Кремль, ймовірно, припинить стрілянину на Донбасі і годуватиме ДНР-ЛНР - російський журналіст
За його словами, це виглядає як підготовка до повномасштабної регіональної війни.
«Зараз готуються нові навчання "Захід-2017" (передбачають розгортання особового складу недавно відтвореної 1-ї Гвардійської танкової армії Західного військового округу на території Білорусі, що розцінюється як загроза для України, - ONLINE.UA). Підозрюю, що в навчаннях візьмуть участь 400-500 тисяч чоловік», - додав Фельгенгауер.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Росія повним ходом готується до війни, вже відома ключова дата - військовий експерт з РФ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?