Загибель турецького Боїнга в Киргизстані: з'явилися важливі деталі, нові фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель турецького Боїнга в Киргизстані: з'явилися важливі деталі, нові фото і відео

Загибель турецького Боїнга в Киргизстані: з'явилися важливі деталі, нові фото і відео
Джерело:  online.ua

Влада Киргизстану заявила про те, що в авіакатастрофі турецького літака Boeing-747 під Бішкеком, згідно з попередньою версією, винен турецький екіпаж.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на киргизьке видання zanoza.kg.
"Цей екіпаж 3-4 рази прилітав. Вони знають злітно-посадкову смугу в аеропорту "Манас". Видимість була до 400 метрів. Тому диспетчер "Киргизаеронавігації" дав дозвіл на посадку. Умови дозволяли сісти. Тож попередня версія аварії - вина екіпажу" , - сказав віце-прем'єр Киргизстану Мухамметкалий Абулгазієв.
Він також повідомив, що членами екіпажу були громадяни Туреччини: капітан повітряного судна Ібрагім Гюржан Діранжі, другий пілот Казим Ондул, а також Мелих Ослан і Іхсан Кожа.

Читайте також: Катастрофа Ту-154: в Росії розповіли, як саме падав літак

При цьому президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв підписав указ, згідно з яким 17 січня оголошено в країні Днем жалоби.
Відзначимо, літак належав турецькій авіакомпанії ACT Airlines (бренд MyCargo). Раніше повідомлялося, що борт летів від компанії Turkish Airlines.
Також уточнено дані про загиблих: за даними МНС Киргизстану, всього загинули 37 осіб, раніше повідомлялося про 32 загиблих.
Нагадаємо, літак звалився на селище Дача-Суу дачного кооперативу "Авіатор" в околицях аеропорту «Манас» під Бішкеком.
В результаті авіакатастрофи загорілися будинки місцевих жителів, серед загиблих на землі - 15 осіб.
Сайт Kabarlar.org призводить трагічні подробиці того, що сталося.
"Третьокласник устав рано-вранці і відправився в школу, яка в сусідньому селі. Вся його сім'я в той момент була вдома і загинула під уламками Boeing", - цитує Kabarlar.org очевидців.


Також опубліковано відео, зняте з дрона над місцем аварії літака.


Як повідомляв ONLINE.UA, авіакатастрофа турецького літака Boeing-747 в Киргизстані могла статися через те, що літак не зміг вписатися в посадкову смугу аеропорту "Манас", заявив міністр транспорту і доріг країни Жамшитбек Калілов.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?