Трамп не зможе налагодити дружбу з Путіним - відомий дипломат назвав причину
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп не зможе налагодити дружбу з Путіним - відомий дипломат назвав причину

Трамп не зможе налагодити дружбу з Путіним - відомий дипломат назвав причину
Джерело:  online.ua

Новообраний президент США Дональд Трамп не зможе налагодити дружбу з лідером РФ Володимиром Путіним, оскільки Росія позиціонує себе як антиамериканська країна, яка тримається на шовіністичній ідеології і протистоїть лібералізму і демократії.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив дипломат, колишній посол України в Ізраїлі (1992-1994 рр), США (1994-1998 рр) і Канаді (2000-2003 рр) Юрій Щербак.
За словами дипломата, спроби знайти спільну мову з РФ у американських політиків вже були, однак жодна з них не увінчалася успіхом.
"Якщо навіть згадати президента Білла Клінтона! Я тоді працював у Вашингтоні. Часто зустрічався з Держдепом або Радою нацбезпеки. Вони весь час ставили нам в приклад Росію: мовляв, які прекрасні зміни. І це в круті 1990-ті, коли політичні і бізнесконфлікти йшли повним ходом, але американці були захоплені "демократизацією" Росії. Я їм казав, що це облудна ідея. Агресивний шовінізм - це не ідея комуністичного режиму, а російська загальнонародна ідея. Вона була передана путінському режиму, а не створена ним", - сказав Щербак.

Читайте також: У Путіна нахамили США і проговорилися про симпатії до Трампа
"Це все не заважало Бушу бачити в очах Путіна "проблиски нормальної людини". Барак Обама і Хілларі Клінтон (держсекретар США в 2009-2013 роках, - ONLINE.UA) провели "перезавантаження" (яке в підсумку провалилося, - ONLINE.UA). Всі американські ілюзії провалюються. Росія позиціонує себе як антиамериканська країна, як держава, яка тримається на шовіністичній ідеології і протистоїть лібералізму і демократії. Тому нові спроби Трампа будуть провальними", - додав він.
За його словами, є тільки одна річ, яка відрізняє Трампа від попередників.
"Налаштування американської преси і громадської думки. Його вже підозрюють - з обережністю, але підозрюють - в залежності від Путіна за певними напрямами. Всіх стурбувала новина про компромат на Трампа. Хоча, ця інформація не визнається правдою, але все це береться до уваги аналітиками, журналістами і громадськістю, які нейтральні або навіть симпатизують Трампу. При першій же інформації, яка підтвердить залежність від Путіна, на Трампа чекають серйозні неприємності", - зазначив Щербак.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: На Трампа чекають серйозні неприємності через Путіна, а Україні буде дуже складно - екс-посол в США

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?