Байден зробив важливі заяви в Києві: в соцмережах просять його не їхати
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден зробив важливі заяви в Києві: в соцмережах просять його не їхати

Байден зробив важливі заяви в Києві: в соцмережах просять його не їхати
Джерело:  news.liga.net

Віце-президент США Джозеф Байден під час свого перебування в Києві 16 січня зробив ряд важливих заяв, зокрема, про те, що вимагати від України виконувати політичну частину Мінських угод можна тільки після того, як Росія припинить стріляти на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Лігу".
"Тільки після того, як Росія і її посередники на сході виконають свої зобов'язання про припинення бойових дій, дадуть Донбасу встановити мир і безпеку, можна очікувати від України виконання своїх політичних зобов'язань", - заявив Байден.
Політик назвав мінський процес єдиною "життєздатною основою" для врегулювання конфлікту на Донбасі.
Байден також заявив, що санкції проти РФ повинні залишатися до повного виконання нею Мінських угод.
"Санкції повинні продовжитися, поки РФ повністю не виконає Мінські угоди, повторюю - повністю", - підкреслив віце-президент США.
За його словами, санкції, які пов'язані з окупованим Кримом, повинні також зберігатися, поки Росія не поверне півострів Україні.

Читайте також: Друг України вразив емоціями, отримуючи орден від Обами: опубліковано відео
Байден також висловив надію на те, що новий президент США і його адміністрація будуть на боці України в конфлікті з РФ.
"Але ви знаєте: ніхто не може зробити важку роботу за вас - тільки український народ. Керівництво і народ України повинні поставити потреби країни вище вузьких особистих інтересів, загальне благо - попереду містечкових упереджень і дріб'язкових досягнень. Це стосується всіх - членів уряду, депутатів Ради, які присягнули служити народу України, суддів, які взяли на себе відповідальність вершити правосуддя, представників ЗМІ та громадянського суспільства, а також пересічних громадян. Робота останніх полягає в тому, щоб вимагати відповідальності від тих, хто перебуває при владі", - сказав політик.
Нагадаємо, що сьогодні - його останній візит до України в якості віце-президента США.
У соцмережах Байдена закликали залишитися в Україні.



Також в мережі відзначили, що американський політик занадто високо оцінює успіх реформ в Україні.


Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко опублікував відео своєї спільної з віце-президентом США Джозефом Байденом заяви в Києві, в якій були озвучені низка важливих тез.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?