Українка підірвала мережу грандіозним відкриттям в медицині: опубліковано відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Українка підірвала мережу грандіозним відкриттям в медицині: опубліковано відео

Українка підірвала мережу грандіозним відкриттям в медицині: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Ольга Броварець, доктор наук з України, старший науковий співробітник в Інституті молекулярної біології і генетики в Києві, зробила унікальне відкриття, яке дає надію на вилікування від раку, що викликало шквал емоцій у мережі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.
Відзначається, що відкриття 28-річної українки допоможе в лікуванні страшних недуг, в тому числі онкологічних захворювань.
"З моменту відкриття ДНК ще в 1953 році Уотсоном-Криком стало зрозуміло, як можна пояснити появи точкових мутацій. Вони пояснювалися убудованістю неправильних пар (хромосом - Ред.). Але яким чином вони утворюються, яка їх природа, залишалося незрозуміло", - розповіла Броварець.

Читайте також: Укра їнський вчений-перебіжчик отримав громадянство Росії
Молода доктор наук з'ясувала, яким чином парам хромосом з мутаціями вдається обдурити ДНК і вбудуватися в спіраль, що викликає хвороби.
"Молекула ДНК - це молекула, яка несе інформацію про життя. І якщо ми будемо розуміти, як саме модифікується ця молекула, як відбувається мутагенез, ми зможемо захищати себе від хвороб", - заявив Володимир Ільченко, директор Інституту високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
При цьому в сюжеті ТСН відзначається, що провести експеримент з справжнім ДНК в Україні немає технічної можливості.
У той же час в США вже підтвердили всі розрахунки Броварець реальними результатами з лабораторій.
Новина викликала багато емоційних коментарів в мережі.



Олена Христич: При цьому живе вона в орендованій квартирі і зарплати ледь вистачає, але регулярно поки відхиляє закордонні пропозиції про контракт. Може у наших "можновладців" вистачить розуму (про совість мовчу) надати їй хоча б відомче житло?!


Володимир Єрмак: А ще краще створіть їй умови для продуктивної роботи, щоб вона нікуди не їхала, а створила тут свій медичний центр. І тоді з'являться і інвестиції і пацієнти.


Oleh Kovalyov: Таланту треба допомагати! А вона талант! Великий Антоніо Страдіварі ніколи не став би великим, якби не був учнем незрівнянного Ніколо Аматі!


Dmitry Medved: Там дійсно, схоже, важливе і серйозне відкриття, але поки все ж про ліки від раку говорити рано. Тим більше що точкові мутації - не єдиний (і не впевнений навіть, що основний) шлях канцерогенезу.





Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилися фото з вручення українському вченому-оборонників Ігорю Гашененку, який перейшов працювати на російську корпорацію "Ростех", паспорта громадянина Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?