Стало відомо, що МВФ хоче від України за нові гроші
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, що МВФ хоче від України за нові гроші

Стало відомо, що МВФ хоче від України за нові гроші
Джерело:  online.ua

Стали відомі деталі нових вимог Міжнародного валютного фонду до України, які Києву необхідно виконати для отримання наступних траншів фінансової допомоги.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".
Зокрема, МВФ вимагає від України земельну та пенсійну реформи, а також впровадження антикорупційних судів.
Видання цитує останню версію меморандуму про співпрацю України і МВФ, яка виявилася в розпорядженні журналістів.
Згідно з вимогами, до кінця січня 2017 року Кабінет міністрів повинен прийняти рішення про монетизацію субсидій, а Фонд гарантування вкладів фізичних осіб - замовити аудит роботи «ПриватБанку» за останні півроку до націоналізації.
Читайте також: У МВФ прояснили ситуацію з новим траншем для України



Також до кінця березня 2017 року Верховна Рада повинна затвердити пенсійну реформу з підвищенням пенсійного віку: для чоловіків - на чотири місяці щороку, починаючи з липня 2017; для жінок - на шість місяців щороку, починаючи з 2021 року.


Крім того, в 2027 року пенсійний вік і для чоловіків, і для жінок повинен досягти 63 років.


Пенсійна реформа також повинна передбачати підвищення робочого стажу до 25 років з впровадженням мінімального страхового стажу на рівні 16 років вже з січня 2017 року.


На думку МВФ, страховий стаж для українців потрібно підвищувати на 12 місяців щороку, і до 2036 року він повинен скласти 35 років.


До кінця березня 2017 року Верховна Рада також повинна прийняти законопроект про ринок землі сільськогосподарського призначення і скасувати чинний мораторій на її продаж, в ці ж термін у законодавстві має бути прописано створення антикорупційних судів.


У той же час до кінця червня 2017 року в Україні повинна з'явитися база одержувачів соціальної допомоги.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше Міжнародний валютний фонд і країни "Великої сімки" привітали рішення про націоналізацію найбільшого банку України - "ПриватБанка".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?