Відомий противник Кремля покинув Росію через гучні звинувачення: з'явилося важливе відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомий противник Кремля покинув Росію через гучні звинувачення: з'явилося важливе відео

Відомий противник Кремля покинув Росію через гучні звинувачення: з'явилося важливе відео

Російський художник-акціоніст Петро Павленський, відомий своїми акціями протесту проти політики Кремля, виїхав з Росії через рішення влади порушити проти нього кримінальну справу за звинуваченням у згвалтуванні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське.
За словами Павленського, жінка, яка прикидалася близькою подругою сім'ї, висунула художнику і його цивільній дружині звинувачення в сексуальному насильстві - статті, що не вимагає доказів для затримання.
Акціоніст переконаний, що влада намагається організувати його "політичну ліквідацію за допомогою операції силових структур", і тому він, разом зі своєю цивільною дружиною Оксаною Шалигіною і двома дочками, проситиме політичного притулку у Франції.

Читайте також: Вову ляскають по спині: в мережі обговорюють відповідь Кремля на заяву Трампа
Тим часом режисер і продюсер санкт-петербурзького "ТЕАТРА.DOC" Всеволод Лісовський звинуватив Павленського в побитті одного з акторів, а також сексуальному насильстві, передає "Нова газета".
Продюсер розповів, що артисту театру здалося, нібито Павленський і його цивільна дружина Оксана Шалигіна надають знаки уваги його дівчині, актрисі Анастасії Слоніній. В ході листування художника і актора вони домовилися про зустріч
"Під'їхала машина, з неї вийшли чотири людини і почали бити цього актора. У нас є запис з камер відеоспостереження. На відео видно, як його валять на землю і б'ють ногами", - заявив Лісовський.


За його словами, після того інциденту Слоніна розлучилася з побитим актором, а Павленський і Шалигіна запросили її до себе в гості.
"Вона пішла. Була спроба згвалтування, їй завдали ножових поранень, безпечних для життя, на руках. Вона вийшла звідти майже гола з порізаними пальцями. Сталася ця історія в грудні", - додав він.

Читайте також: Ро сію краще любити за кордоном: мережу насмішило фото путінського пропагандиста
Сам Павленський назвав ці звинувачення брехнею, а заяву на себе і Шалигіну - доносом.
"Те, в чому нас намагаються звинуватити, - брудна стаття, за якою нам загрожує до 10 років позбавлення волі", - сказав художник.
Він також підтвердив, що Слоніна була у нього в гостях, але запевнив, що насильницькі дії над нею ніхто не чинив.
Ексклюзивне інтерв'ю Петра Павленського читайте на сайті ONLINE.UA найближчим часом.

Як повідомляв ONLINE.UA, однією з останніх акцій Павленського став підпал будівлі ФСБ на Луб'янці, яким він висловив свій протест політиці президента Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?