Україна подає на Росію ще один позов до Гааги: стали відомі деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна подає на Росію ще один позов до Гааги: стали відомі деталі

Україна подає на Росію ще один позов до Гааги: стали відомі деталі
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що Київ завершив підготовку позову до Росії в Гаазький трибунал в рамках Конвенції з протидії фінансуванню тероризму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
Згідно з повідомленням, президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ передати позов до Міжнародного суду ООН в Гаазі про порушення Росією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції з ліквідації всіх форм расової дискримінації.
"Три роки Російська Федерація грубо порушує міжнародне право, три роки здійснює незаконну анексію Криму, незаконну окупацію Сходу нашої країни на території Донецької та Луганської областей, реалізує політику знищення і дискримінації в Криму", - цитує президента його прес-служба.
Читайте також: У Мін'юсті впевнені, що Гаага візьметься за Януковича
"Ті, хто залишився і в Криму, і на Донбасі, піддаються тортурам і переслідуванням. Забороняється діяльність Меджлісу кримськотатарського народу і відбуваються інші злочини, які не можуть залишатися безкарними", - додав він і нагадав про численні злочини, які були скоєні бойовиками проти мирного населення на Донбасі, і про збитий бойовиками літак МН-17.
Також Порошенко згадав проблему переселенців.
"Сьогодні весь комплекс робіт з досудового процесу завершено. Сьогодні Україна повністю готова передати до Міжнародного суду ООН в Гаазі необхідні документи для притягнення до відповідальності Російську Федерацію за цими двома Конвенціями", - резюмував глава держави.
Нагадаємо, в серпні минулого року Україна вже подавала проти Росії позови до суду в Гаазі щодо анексії Криму та злочинів на Донбасі.
Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці грудня Порошенко заявив, що суд на початку 2017 року почне розгляд позову України проти Росії, яка неодноразово порушувала морське право.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?