Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми озвучили підсумки
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми озвучили підсумки

Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми озвучили підсумки
Джерело:  online.ua

Українська сторона під час першого у 2017 році засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбулося 16 січня, заявила про зрив бойовиками оголошеного раніше перемир'я.
Про це розповіла прес-секретар учасника групи, колишнього президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
"Українська сторона змушена констатувати: оголошене напередодні новорічних свят перемир'я було зірвано. Досягнуті домовленості щодо білоруського режиму припинення вогню не були виконані через бойкотування протилежною стороною", - написала вона.
Оліфер також зазначила, що українська сторона наполягає на дотриманні всього пакета Мінських угод, в тому числі і на виході на лінію від 19 вересня 2014 року, включаючи Дебальцеве.
"Рішення блоку питань з безпеки - ключова складова всього Мінського процесу. Без повного і стійкого припинення вогню, без виведення всіх іноземних військових формувань і військової техніки з території України, без контролю за кордоном, - в ОРДЛО виборів бути не може", - нагадала представник Кучми.
Читайте також: Пу тін і ще дехто: Кучма розповів, хто може зупинити війну, з'явилося відео
За словами Оліфер, сторони домовилися провести 18 січня відеоконференцію гуманітарної підгрупи, де продовжиться робота зі звільнення заручників.
Українська сторона висловила жаль з приводу блокування роботи КПВВ "Золоте", а також позитивно оцінила відновлення поставок води в Луганській області.
"Ми з жалем відзначаємо, що з боку ОРЛО робота КПВВ Золоте залишається заблокованою. Крім того, незважаючи на те, що в 2016 році Україна збільшила максимально допустиму вагу продуктів, дозволений для ввезення на непідконтрольні території Донбасу з 50 до 75 кг, представники ОРДО обмежили ввезення продуктів до 50 кг на одну людину", - написала Оліфер.
"Тристороння контактна група позитивно оцінила відновлення поставок води в Луганській області, яке стало можливим після погашення частини заборгованості за спожиту воду в ОРЛО. У розрахунках за воду бере участь підприємство, зареєстроване на підконтрольній Україні території, всі операції здійснюються виключно в рамках українського правового поля", - додала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, члени Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про припинення вогню з 00:00 24 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?