Померла остання людина, що побувала на Місяці: з'явилося відео зворушливого інтерв'ю
Категорія
Світ
Дата публікації

Померла остання людина, що побувала на Місяці: з'явилося відео зворушливого інтерв'ю

Померла остання людина, що побувала на Місяці: з'явилося відео зворушливого інтерв'ю
Джерело:  online.ua

Помер американський астронавт Юджин Сернан - останній з астронавтів, що побували на Місяці.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter NASA.


У ЗМІ при цьому згадали його останнє інтерв'ю, в якому астронавт говорив, що стояти на поверхні Місяця було для нього щось особливим.


«Просто стояти тут - певна ностальгія, це дає мені шанс задатися питанням: "А це все взагалі відбувалося в моєму житті, чи було це реальністю, або це був сон?», - каже астронавт.




"Ось той манекен з моїм ім'ям - це дійсно я?.. Я також стою тут і міркую про те, що люди будуть думати, чи не наступні чотири роки, але в наступні 100 років, хто знає? Або, може бути, в наступну тисячу років », - сказав Сернан.


За його словами, найбільше йому запам'ятався момент, як він піднімався з поверхні Місяця назад на борт космічного корабля "Аполлон-17" і бачив свої сліди на поверхні супутника.


Читайте також:  Помер шостий астронавт, який побував на Місяці


«Підйом по сходах, можливо, був одним з найбільш пам'ятних для мене моментів, тому що я дивився на мої сліди, і знав, що більше не повернуся. Чому ми були тут? Що це означало?», - згадує астронавт.


«Я подивився через плече, там була Земля, реальність, будинок. Я хотів натиснути на кнопку заморозки. Я хотів зупинити час. Я хотів просто взяти це в руку і покласти в мою космічну валізу, взяти це з собою додому і показати всім», - ділиться враженнями Сернан.


Відзначимо, в віці 82 років помер американський астронавт Юджин Сернан. Він був останньою людиною на Землі, нога якої ступала на поверхню Місяця.


Астронавт народився 14 березня 1934 року в Чикаго. Брав участь в трьох космічних місіях, в тому числі як командир "Аполлона-17" в грудні 1972 року. У складі цієї експедиції він виходив на місячну поверхню.



Як повідомляв ONLINE.UA,  на початку грудня в американському штаті Огайо в віці 95 років помер астронавт Джон Гленн, який першим з американців здійснив орбітальний космічний політ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?