Через нахабство Росії Україна втрачає гроші: названа значна цифра
Категорія
Економіка
Дата публікації

Через нахабство Росії Україна втрачає гроші: названа значна цифра

Через нахабство Росії Україна втрачає гроші: названа значна цифра

Українська економіка через нахабне рішення Росії обмежити транзитні перевезення українських товарів через свою територію втратила понад мільярд доларів.
Про це повідомив заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, передає ONLINE.UA з посиланням на Громадське радіо.
"Ситуація насправді складна. Втрати через обмеження транзиту по території РФ становлять понад мільярд доларів, це близько 2% ВВП. Це прямі втрати експортерів, втратили ринки. А ще це втрати перевізників", - підкреслив він.
За його словами, "ніхто ніколи не обмежує транзит, це як "священна корова" міжнародної торгівлі".

Читайте також: Чекаємо на улюблену пісню: в Україні попередили про сюрпризи від "Газпрому"
У той же час Довгань додав, що фактично весь експорт України, який йшов через Росію по залізничних або автомобільних дорогах, був заблокований.
Чиновник нагадав, що Україна оскаржує дії Росії у Світовій організації торгівлі (СОТ).
"Російська делегація на консультаціях в Женеві, в секретаріаті СОТ, виглядала погано. Тому що юридична позиція у них слабка. Тому перспективи абсолютно нормальні. Думаю, до кінця року ці обмеження будуть визнані незаконними", - додав Довгань.
Нагадаємо, раніше в своєму блозі на ONLINE.UA президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар висловив упевненість в тому, що Росії не вдалося звинуватити Україну в крадіжці природного газу, і при цьому є всі шанси на те, що українці і в майбутньому безпроблемно проходитимуть опалювальний сезон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?