Україна жорстко відповіла "подрузі Путіна" щодо окупації Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна жорстко відповіла "подрузі Путіна" щодо окупації Криму

МЗС України
Україна жорстко відповіла "подрузі Путіна" щодо окупації Криму

МЗС України жорстко відповів на заяву кандидата на пост президента Франції Марін Ле Пен, яку називають "подругою" президента Росії Володимира Путіна, про готовність визнати анексію українського Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу дипломатичного відомства України.
У МЗС обурилися заявою Ле Пен і назвали її нікчемною як з історичної, так і з правової точок зору.
"Підтримка окупації Криму і його анексії - це не тільки нехтування Статуту ООН і основоположних принципів міжнародного права, а й стимулювання держави-окупанта до подальших злочинних дій по відношенню до місцевого населення", - підкреслили дипломати.

Читайте також: Європейську "подругу Путіна" помітили у Трампа: з'явилося фото
У МЗС нагадали, що "Франція і все міжнародне співтовариство висловили підтримку територіальній цілісності України і засудили незаконну окупацію Російською Федерацією Автономної республіки Крим та міста Севастополь, і серйозні порушення прав людини на окупованих територіях".
Українські дипломати переконані, що висловлювання будь-якого відповідального політика повинні грунтуватися на повазі до міжнародного права, суверенітету і територіальної цілісності інших держав, а не служити інтересам агресора і окупанта.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Марін Ле Пен закликала «не демонізувати" Росію і пообіцяла в разі своєї перемоги визнати окупований Крим російським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?