Росіяни сильніше, але вони не готові вмирати на Донбасі, як українці - волонтер
Категорія
Події
Дата публікації

Росіяни сильніше, але вони не готові вмирати на Донбасі, як українці - волонтер

Росіяни сильніше, але вони не готові вмирати на Донбасі, як українці - волонтер
Джерело:  online.ua

Армія Росії поки сильніше за українську - і за рівнем підготовки, і за оснащеністю, і за злагодженістю дій, але росіяни не готові вмирати на Донбасі, і тому Україна має всі шанси перемогти.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявив відомий український волонтер, засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега.
"Росіяни вище за нас на дві голови. Є знімки з безпілотника в Дебальцевому, там видно, що їх бригада за два або три дні повністю розвернулася! П'ять тисяч чоловік окопалися, все підготували, розбили намети, виставили", - захопився він.
У той же час, за його словами, в українській бригаді стояла б задача, "щоб вони ще не заблукали там всі".
Дейнега зазначив і те, що "росіяни підготовлені значно краще".

Читайте також: Стало відомо про великий успіх сил АТО під Донецьком: з'явилося відео
"Питання в тому, що вони не так готові вмирати, як наші. А це - дуже важливий момент. На одному героїзмі війну теж вигравати не вийде. Ми ж не хочемо робити це, як Радянський Союз - ціною великих людських втрат. Хочеться вигравати, в принципі, за рахунок професійних якостей", - підкреслив волонтер.
Він додав також, що "для цього у нас є можливості".
"Є люди, просто їх треба якось зібрати. І не забувати про старе правило "кадри вирішують все". Треба готувати ці кадри, робити армію більш професійною. Це і стане нашою великою перевагою. Взяти Фінляндію, яка змогла зупинити Радянський Союз. У неї що - танків було більше, ніж у Радянського Союзу? Ні. У неї просто була сильно мотивована і добре підготовлена ​​армія. Чого я бажаю і Збройним силам України", - переконаний він.
Волонтер підкреслив: скільки танків не купила б Україна, у Росії їх все одно буде більше,
"У наших Збройних силах зараз вже з технічними засобами, з тими ж тепловізорами, все не так і погано. А ось з чим залишається велика проблема - це з підготовкою військовослужбовців. Як з індивідуальною, так і груповою", - зізнався Дейнега.
Читайте також: Ро сіяни на Донбасі влаштували перестрілку з місцевими: є загиблі
За його словами, "справа в тому, що пан Муженко (глава Генштабу України, - ONLINE.UA) думає рівнями бригади, на рівні бригади зі злагодженістю - плюс-мінус, не так все страшно, як було раніше, але у нас дуже велика проблема з індивідуальною підготовкою".
"У нас солдати часто банально не вміють стріляти з автомата, не вміють його носити, не вміють повзати, не знають, як пройти мінне поле, як діяти в групі, як діяти під час наступу, під час відступу. А це ж основні дії - наступ і відступ. І бійці цього не вміють. У нас взагалі - країна високо мотивованих непрофесіоналів. і армія - абсолютно така ж, як і вся країна", - заявив він.
Волонтер впевнений, що "це проблема менталітету".
"Я завжди дивувався, що військові ніби грають один з одним в піжмурки. Приклад: реальний випадок: нашим треба було заїхати до сепарів в тил. На машині. Знаходять слабке місце, де відносно мало сепарів. Одного з сепарів вбиває снайпер, далі починає крити артилерія. Сепари зникли - а наші на машині спокійно проїхали. І все, вони вже на сепарській території", - розповів він.
Ще одним подібним прикладом Дейнега назвав роботу снайперів, "коли снайпер прострілює людині ногу, він кричить, його лізуть рятувати - і їх всіх вбивають, це з двох сторін застосовується тактика".
"Я до чого це все? Просто скільки людину не тренуй, але якщо ти починаєш в його сторону валити з кулемета - він падає. Якщо у тебе все сплановано - ти знаєш, що тобі робити після того, як він упаде. Тобто, звичайно, ці ігри - це ігри зі ставкою людське життя", - додав він.

Читайте також: Справжня хунта зараз на Донбасі, а не там, де говорять в Росії - художник Павленський
Волонтер впевнений - "дуже важливо, щоб люди не просто індивідуально розуміли, що відбувається і що робити далі, але і групою здатні були правильно реагувати, всі разом, щоб їх цьому навчили".
"Людина, яка пройшла, наприклад, курси контраварійної їзди на машині, потрапляючи в аварійну ситуацію, автоматично починає робити все правильно. У нього руки самі роблять те, що потрібно. Це треба забивати на підсвідомий рівень, на рівень інстинктів - тоді під час тієї або іншій ситуації ти вже будеш діяти інстинктивно", - підкреслив він.
На закінчення Дейнега зазначив, що саме з цим в українських військових велика проблема.
"А попереду ж, рано чи пізно, сподіваюся, будуть наступальні дії. І до них треба бути готовим. Поки не буде наступу, нас чекає серйозна снайперська і мінна війна. Ось як зараз, поки маємо таке "перемир'я". До цього теж треба бути готовими", - резюмував волонтер.
Більше читайте на ONLINE.UA: Без мобілізації Україні не обійтися, а ми прозріємо від того, наскільки дорога штука війна - волонтер Віталій Дейнега.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?